Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

18 februarie 2013

Vita in sos de stridii cu ciuperci pe pat de spanac



Este una din cele mai populare și cele mai îndrăgite preparate chinezești din lume, tocmai datorită combinației delicioase care o oferă carnea de vită proaspătă în combinația cu sosul de stridii!
Este foarte ușor de făcut și în primul rând e delicioasă.

Ingrediente pentru 2 persoane:
300g de mușchi de vită (eu am avut vițel, care și acela e foarte fraged)
1½ lingură de sos de stridii
1-2 linguri de sos de soia light (după gust)
½ linguriță de zahăr
2 linguri de ulei de arahide
3 căței de usturoi, tocați mărunt
½ ardei iute roșu, tocat mărunt (lăsați un vârf de cuțit de ardei tocat pentru decor)
fire de ceapă verde tocate mărunt (doar partea verde) pentru decor
200g de baby-spanac
1 lingură de vin de orez
200g de ciuperci pleurotus
1 lingură de oțet de orez sau oțet balsamic
½ linguriță de fulgi de cilli


Preparare:
Mușchiul se fasonează și se taie în fâșii subțiri. Fâșiile de carne se marinează cu sos de soia light, zahăr și sos de stridii. Se ține la marinat minim 2 ore.
Se toacă mărunt ardeiul iute, usturoiul și se taie fâșii (sau pur și simplu se rupe cu mâna) ciupercile pleurotus.


Într-un wok, încingem puțin ulei, adăugăm ardeiul iute, usturoiul, le rumenim puțin, după care adăugăm spanacul, doar pentru 30 de secunde.



Scoatem această garnitură într-un platou sau farfurie.
În același wok, mai adăugăm puțin ulei și punem la prăjit carnea. În alt wok (sau altă tigaie) prăjim ciupercile.



În wok-ul cu carnea de vită, adăugăm puțin piper alb, fulgii de chilli și vinul de orez. Prăjim în stil ”stir fry” până se rumenește carnea.
La ciuperci, adăugăm oțetul de orez (sau balsamic), puțină apă dacă e nevoie și puțin sos de soia pentru a asezona. Când toate sunt rumenite bine, începem montajul farfuriei.
Peste spanacul deja pus în farfurie, punem carnea, peste care montăm ciupercile.
Presărați pentru decor ardeiul iute roșu și ceapa verde mărunțită.



Vită în sos de stridii cu ciuperci pe pat de spanac... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:


PS
O rețetă inspirată din show-ul lui Ching He Huang în emisiunea Chinese Food Made Easy de la postul BBC...!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!