Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

27 mai 2010

Ficatei in bacon cu prune uscate


Reteta originala e facuta cu ficati de iepure. Si as fi putut s-o fac, daca intrun sezon de vanatoare as impusca vreo 20 de urechiati. Dar la noi nu-i posibil asa ceva! Si cum probabil, in alte tari civilizate, se gasesc ficatei de iepure prin magazine, inseamna ca altii se pot bucura de ea in totalitate. Noi vom trebui sa improvizam, asa ca am inlocuit ficateii de iepure cu cei de pui.
Sunt cam de aceeasi marime, de aceeasi fragezime (nu pot spune ca si de acelasi gust – eu fiind si vanator, am mancat destui ficatei de iepuri) si cum tot omul stie sa faca ficatei in bacon, reteta devine de fapt o joaca in bucatarie.
Singurul lucru care se adauga in plus fata de reteta bine cunoscuta, este pruna uscata. Si noi avem prune, nu se pune problema, ca tuiculita noastra nu o facem din castane! Tocmai aceasta pruna schimba gustul preparatului, dandu-i o usoara tenta de acrisor care face mai placuta consumarea acestor ficatei in bacon.

Ingrediente pentru 2 persoane:
500 g de ficatei de pui
250-300 g de bacon feliat foarte subtire
100 g prune uscate
100 ml lapte
           1 lingura de ulei de masline
sare si piper

Preparare:
Spalam ficateii si ii curatam de pielite. Ii punem in lapte si-i lasam o ora ca sa se fragezeasca.


Luam prunele uscate si le punem intrun bol cu apa calduta pentru o hidratare usoara.


Acoatem ficateii din lapte si ii lasam la scurs. Presaram peste ei sare si piper. Pana se scurg ficaciorii, taiem prunele hidratate in doua jumatati.
Luam feliile de bacon si invelim un ficatel si o jumatate de pruna sub forma de rulou.

 

Pregatim o tava pentru cuptor cu folie de aluminiu. Incingem cuptorul la 180ºC. Stropim cu un pic de ulei de masline ficateii si baconul. Introducem tava in cuptor si lasam la copt 30 de minute. Din 10 in 10 minute ne uitam la ficatei si-i stropim cu zeama din tava care se formeaza, ca sa nu se usuce.


Cand s-au rumenit, scoatem ficateii din cuptor si le asezam pe un platou. Scoatem scobitorile care ne-au ajutat sa tinem ruloul fara sa se desfaca.
Se poate servi cu orice garnitura. Noi le-am savurat alaturi de o salata de andive, dar foarte buni sunt si cu castraveciori murati! Am mai pus si doua prune in tava ca sa-si lase aroma prin zeama! iar zeama lasata in tava o folosim stropind ficateii, pentru aromare si fragezire.


POFTA BUNA!



Un comentariu:

  1. Excelent! Extrem de apetisant si nu dificil de facut.
    Pofta Buna!

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!