Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

11 noiembrie 2011

Pastrav Meuniere


Un preparat gustos, aromat de un sos magnific, un preparat ce-ți satisface toate papilele gustative, dar și dorința de a potoli foamea întrun mod fericit!
Acesta e păstrăvul în sos Meuniere!
Carnea albă și dulceagă a păstrăvului se combină armonios cu sosul acrișor și moale.

Ingrediente pentru 1 persoană:
1 păstrăv eviscerat și curățat de solzi
2 linguri de făină tip 000
50g de unt
1/2 cană de ulei
1 lămâie (sucul de la (1/2) și felii subțiri pentru ornament)
2 lingurițe de capere
1 linguriță de Sos Worchester (obțional)
sare și piper

Preparare:
Păstrăvul curățat și spălat, se șterge pe un prosop de hârtie. Se presară cu sare și piper, se stropește cu zeama de lămâie și se lasă la macerat 30 de minute.
Apoi se dă prin făină.


Întro tigaie incinsă cu ulei, se prăjește 5-6 minute la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenește frumos și uniform.


Se scoate din tigaie și se pune la cald.
Se scurge uleiul și se începe prepararea sosului.
În aceași tigaie (sau în alta), punem untul la topit și după ce a terminat de spumat, deglasați cu zeamă de lămâie și introduceți caperele. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm să scadă.
Pentru doritorii de pătrunjel tocat, e timpul să-l puneți în sos (eu nu folosesc, după câte știți).


La sfârșit, după ce sosul a fost scos de pe foc și pus întro sosieră, puteți să-l aromatizați cu sosul Worchester (opțional).


Păstrăvul se servește cu o garnitură de cartofi natur sau copți, stropit bine cu sosul Meuniere.

Păstrăv Meuniere ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!