Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

18 mai 2010

Somon cu bacon si sos de stridii

Azi va propun o reteta cu unul din cei mai gustosi si spectaculosi pesti: somonul, pe care-l vom imbraca in bacon si-l vom gatii la cuptor. Garnitura o sa o facem din ciuperci , bacon si sos de stridii.

Ingrediente, pentru 2 persoane:
400 g file de somon
80 g bacon feliat
200 g ciuperci champinion
3-4 catei de usturoi
3-4 fire de ceapa verde
50 ml sos de stridii
30 g unt
piper alb
Preparare:
Portionam fileul de somon in asa fel incat sa avem 4 bucati de carne, aproximativ egale. Am invelit fiecare bucata de somon cu 2 bucati de bacon (am avut un bacon mai subtirel).
Se incinge cuptorul la 180 grd C si se pregateste o tava pentru coacere, imbracand-o cu folie de aluminiu. Introducem Tava in cuptor si lasam somonul sa se rumeneasca aprox. 15-20 de minute.


Dupa ce am pus tava in cuptor, feliem restul de bacon in bucati mici si le punem intro tigaie la prajit, in asa fel incat sa se topeasca grasimea. Taiem ciupercile felii si le adaugam in tigaie. Adaugam untul si lasam la prajit pana se calesc ciupercile. In clipa in care s-au rumenit ciupercile, adaugam si sosul de stridii. Mai prajim maxim 2 minute pentru a se omogeniza aromele.


Tocam ceapa in stil asiatic (taiata pe diagonala), maruntim usturoiul si le punem peste ciuperci si bacon. Se pipereaza si daca doriti mai puteti pune si sare (dar atentie, sosul de stridii e deja sarat!). Se mai tine pe foc 1 minut.
Se orneaza o farfurie cu amestecul de ciuperci si bacon si se aseaza somonul din cuptor pe aceasta garnitura.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!