Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

18 iunie 2010

Saengsongui – Pangasius in cuptor, cu susan


Am avut in comanda baiatului meu (de ziua lui) acest preparat. Asa ca, am ales fileul de peste Pangasius, pentru ca este un peste fara oase, cu carne alba, usor de preparat si nu in ultimul rand, gustos! Timpul de preparare (mentinere in cuptor) poate varia putin in functie de grosimea pestelui.

Ingrediente pentru 2 persoane:
600 g file de pangasius (2 fileuri de aprox. 300g fiecare)
2 linguri de otet de orez
1½ linguri de ulei de susan
2-3 lingurite de seminte de susan
1 lingurita de sare pentru a maruntii susanul
3 linguri de sos de soia
3 catei de usturoi, zdrobiti si tocati marunt
2 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, rasa
2 cepe verzi, tocate marunt
½ lingura de zahar brun
piper negru, proaspat macinat dupa gust
2 ceape verzi taiate in diagonala, pentru ornat
Feliute de lamaie sau ¼ dintro limeta sau lamaie, pentru servit
1 ardei iute rosu, taiat rondele, pentru ornat
150 g de orez cu bob lung fiert, pentru servit
150 g de orez negru, fiert, pentru servit (si design!)

Preparare:
Orezul pe care l-am ales (alb si negru) l-am spalat in apa rece. Am fiert fiecare orez separat, conform indicatiilor producatorului. L-am pus deoparte la loc cald pentru a fi folosit la montaj.
Intro craticioara pusa pe foc mic, adaugam semintele de susan si le prajim pana se rumenesc putin. Le lasam la racit, apoi le pisam intr-un mojar, impreuna cu sarea. Sarea practic actioneaza ca un abraziv si usureaza macinarea.
Pestele se spala bine si se sterge cu un prosop de hartie. Cu un cutit ascutit se taie cateva incizii diagonale, pe fiecare parte a pestelui.
Amestecam intrun bol, otetul de orez, ulei de susan, zaharul, sosul de soia, ghimbirul ras, usturoiul maruntit, ceapa verde tocata, semintele de susan pisate si piperul. Cu acest “mix” format, se freaca pestele pe ambele parti.


Intre timp, incingem grill-ul cuptorului.
Tapetam o tava cu folie de aluminiu, pe care o ungem cu putin ulei de floarea soarelui. Se asaza fileurile in tava si se frig la 15-20 cm distanta de grill, circa 10 minute pe fiecare parte, ungandu-le ocazional cu mixtura de condimente.
Montam preparatul astfel: asezam pestele in farfurie cu garnitura de orez alb si de orez negru asezate in colturi diferite si turnam putin sos facut, peste peşte ca sa-l inmuiem, presaram si putin susan prajit si asezam in farfurie ¼ de lamaie sau limeta.


POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!