Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

10 octombrie 2011

Chili con carne


Acest preparat, chiar dacă se știe că e Mexican de origine, provine din Texas, mai exact din San Antonio, acolo unde de fapt s-a născut la mijlocul sec. 18*).
Este un preparat foarte sățios, gustos și picant în același timp.
Se prepară rapid și ușor. Încercați-l și voi!


Ingrediente pentru 2 persoane:
500g de carne tocată de vită
160g de fasole roşie boabe (sau 1 cutie de fasole roşie, gata preparată)
150g de roşii decojite tăiate cubuleţe (sau 1 cutie de roşii cubuleţe)
1-2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
1 ceapă medie tocată mărunt
½ linguriţă de chimion măcinat
1-2 ardei iuţi tocaţi (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul final)
2-3 linguri de ulei
½ linguriță de oregano (de preferat proaspăt)
sare şi piper după gust
frunze de busuioc sau pătrunjel pentru ornare

Preparare:
Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp şi mai puţină bătaie de cap, pentru pregătirea ei.
(Dacă aveţi fasole roşie proaspătă, înmuiaţi din timp boabele de fasole în apă rece, pentru a facilita fierberea. A doua zi o scurgeți, o puneți întro cratiță mare, acoperiți-o cu apă rece și o puneți la fiert. Luați spuma, adăugați usturoiul și puțin bicarbonat de sodiu și lăsați să fiarbă 30 de minute.)
Întro tigaie încinsă, puneți uleiul, căliți ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
Adăugați carnea tocată și amestecați până toată compoziția este bine călită.
Se adaugă fasolea scursă, roșiile și chimionul.
Acoperim tigaia și lăsăm la foc mediu max. 15 de minute, amestecând din când în când.
La sfârșit, asezonați cu sare și piper după gust.
Montajul pe farfurie se face simplu: răsturnăm preparatul în platou, presărăm oregano și ornăm cu o frunză de busuioc sau pătrunjel.
Pentru cei care doresc preparatul mai iute, puteți mări cantitatea de ardei iute în compoziție.


Chili con carne ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

------------------------------------------------------------------------------
*) http://www.texasescapes.com/CFEckhardt/National-Dish-of-Texas-Chili-Con-Carne-Recipe.htm


3 comentarii:

  1. asta-i preferatul sotului meu,e efectiv dependent de el!:)al tau arata intr-un mare fel.o singura nelamurire am:chimen sau chimion?ca noi chimion folosim...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaai, cat de bine arata... De incercat saptamana asta!E pe lista! O zi minunata si multa, multa sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!