Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

26 octombrie 2011

Campionatul International de Gatit in aer liber 2011 - Bucuresti - 23 Oct. (3)

Revenim la Campionat!
Scena pe care au zburdat și au cântat (mai mult au țipat) niște copii s-a eliberat!
Încep să se desfășoare showurile cu prezentări, participanți fiind și reprezentanți ai renumitei clase de maeștri bucătari "români" (Horia Vîrlan, Antonio Pasarelli) precum și bucătari din alte țări, prezenți special la acest eveniment. Printre participanți la Show s-a aflat Mihai Uică (TVR3) și Răzvan Cucui, coordanator la "Bucătăria pentru toți".



Mulți dintre participanți au facut showul chiar la ei la stand (cum ar fi bucătarul Păpușoiu, care a pregătit o rață și o capră, cu propriile sale metode nonconformiste).


Una câte una, echipele ce concurează, încep să-și prezinte lucrările. Mesele sunt pregătite, farfuriile sunt aduse la juriu. Încep degustările și acordarea punctelor, în funcție de prezentare, gust, originalitate etc.


Showurile au luat sfârșit. Se fac acum, pozele de grup, care să ne reamintească de această întâlnire.


Și acum, trebuie să mă revolt împotriva unor deficiențe care încă se mai comit la astfel de manifestări și care aduc cea mai MARE PATĂ NEAGRĂ a imaginii din România: civilizații acestei țări: nemâncații.
Nu pot să cred că nu s-au luat măsuri de a elimina imaginea care acum e reprezentativă a țări: hoardele astea de nemâncați, care au produs (pentru mine cel puțin), un gust amar și inclusiv celor prezenți la Campionat, dar cu alte scopuri
Am observat aceași privire înspăimântată și fețele îngrozite, la bucătarii străini care au fost prezenți aici, la vederea acestor cerșetori nespălați și jegoși aruncându-se pe farfurii.
Acei oameni ai străzii, pensionari și țigănuși, care se năpusteau la farfuriile cu mâncarea care a fost deja jurizată, smulgând unul de la celălalt, bucățile de mâncarea care rămânea în farfurii.


Poate pozele astea nu prea sunt reprezentative, pentru că mi-a fost puțină teamă (ca să recunosc) să fac axact pozele la momentele descrise, tocmai pentru a evita o întâmplare nefericită care s-ar fi putut isca, dacă vreunul dintre acei vajnici reprezentanți a românilor, s-ar fi "atacat" că este fotografiat (sper că aveți idee la ce mă refer!).

Pentru mine, ziua de participare la acest Concurs Internațional, s-a sfârșit aici. Mai aveam de mers și  înapoi până la Ploiești, iar frigul care începea să mă cuprindă, nu era tocmai plăcut.
În lipsa mea, s-a mai desfășurat Festivitatea de premiere a celor mai grozave preparate, a celor mai buni bucătari (din alte surse, am aflat ca printre castigători s-au aflat: Mihai Uica și Tătaru Ciprian).
Poate altă dată, voi putea să stau până noaptea târziu, ca să mă bucur și eu, împreună cu ceilalți participanți.

Apreciez la sfârșit, necesitatea acestor Concursuri, pentru că încearcă să arate, că pe masa românilor, se pot pune multe preparate gustoase de care ei nici n-au auzit și că le arată un univers din cultura vastă a acestui planete, cultură pe care românii noștri nu au cunoscut-o niciodata, Cultura Culinară!

FELICITĂRI ORGANIZATORILOR!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!