Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

3 septembrie 2010

Raţă aromata si crocanta


Aceasta deosebita delicatesa Thaiwaneza, pe care o veti gasi in toate restaurantele din aceasta tara, se bazeaza aproape pe toate tipurile de gusturi (dulce, acru si iute) si inclusiv pe contrastul cald - rece.

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 pulpe de rata
1 lingura de condimente 5 arome
1 lingurita de scortisoara
3 cm de ghimbir proaspat ras
1 lingura de sos de chili
2 linguri de vin de orez

2 linguri de sos de soia
2 linguri de miere
2 catei de usturoi
10 ridichi rosii
1 castravete
1 ardei iute tocat marunt
2 linguri de otet de orez
2 lingurite de zahar
1/2 lingurita de fulgi de chilii
3-4 linguri de faina cernuta
1/2 sare de mare

Preparare:
Luam pulpele de rata, le spalam in apa rece, le crurgem de apa si le uscam pe prosoape de hartie. Le punem intrun bol si le presaram cu scortisoara, cu condimentul "5 arome", ghimbir proaspat ras, sos de chilii, sos de soia, vinul de orez si mierea.
Frecam pulpele de rata cu acesta marinada, bine amestecata. Carnea astfel pregatita, o punem la frigider peste noapte. (Asa am facut eu!)
Daca nu aveti timp, e indeajuns si 20 de minute sa tinem pulpele de rata in aceasta matinada!


Cand dorim sa pregatim carnea, o scoatem din marinada si o punem intro tava de copt, pe care am pregatit-o cu o folie de aluminiu. Luam usturoiul, in razuim si-l punem pe pulpele de rata si iarasi frecam bine carnea cu usturoiul.


Dupa aceea, punem pulpele de rata in cuptorul incalzit la 180ºC si dupa ce ii tinem 10 minute la aceasta temperatura, dam cuptorul la 220ºC pentru inca 20 de minute.
Intre timp, incepam sa ne preocupam de garnitura pe care o servim alaturi de pulpele de rata.
Luam ridichile, le spalam bine si le taiem in asa fel incat sa obtinem cubulete mici de culoare alb-rosu.
Le punem intrun bol.


Luam si castravetele verde, il taiem longitudinal, ii scoatem samburii cu o lingura si il taiem si pe acesta in cubulete mici.


Acum urmeaza sa luam ardeiul iute rosu, scoatem samburii si-l tocam marunt.


Amestecam toate aceste legume intrun bol si turnam 2 linguri de otet de orez si zaharul. Amestecam bine, pana se dizolva zaharul. Salata astfel obtinuta, o punem la frigider sa stea la rece.


Scoatem rata din cuptor. O lasam putin sa se odihneasca.


Dupa ce s-a racorit un pic carnea de rata, taiem carnea in bucatele mici, de dimensiunea unei imbucaturi. Punem o tigaie cu ulei la incins si trecem carnea de rata prin faina.


Punem carnea la prajit in uleiul incins, doar pentru cateva secunde, deoarece carnea de rata este deja gatita in cuptor. Obtinand astfel carnea crocanta prin prajire si aromata in interior datorita ingredientelor adaugate. O scoatem din tigaie si o intindem pe un prosop de hartie sa se scurga surplusul de ulei.


Acum nu ne mai ramane decat sa montam farfuria. Luam bucatile de carne si le punem in mijlocul farfuriei. Presaram fulgii de ardei iute si sare de mare. Scoatem salata gata preparata din frigider si o presaram peste carnea de rata.
Obtinea acum o noua conceptie chinezeasca de a servi mancarea: un produs cald si altul rece! Delicios!


Rata aromata si crocanta ... Done!

POFTA BUNA!



2 comentarii:

  1. un melanj de arome,texturi si culori incintator in platoul tau cu rata!

    RăspundețiȘtergere
  2. @alison: Intradevar, e foarte atragator platoul din toate din toate punctele de vedere!
    Si pe deasupra a fost foarte gustoasa!
    :)

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!