Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

14 noiembrie 2011

Praz umplut



Ingrediente pentru 3 persoane:
1 praz (partea albă) - 9 ”tuburi”, golite în interior
600 g de carne de porc tocată
1 ceapă albă medie, tocată mărunt
1 ou
400 g de roșii cuburi (o conservă)
150 g de măsline (Mamouth)
1 foaie de dafin
2 linguri de ulei de floarea soarelui
sare și piper după gust



Preparare:
Partea albă a prazului, îl tăiem în bucăți egale, îl golim de miez, în așa fel încât să rămână sub formă de tuburi.


Carnea de porc tocată, se amestecă cu ceapa tocată, se sărează și se piperează, se adaugă un ou și se amestecă totul bine, până se omogenizează. Aceasta-i umplutura prazului.


Cu această carne, se umplu tuburile de praz.


Încingem cuptorul la 180°C. Prazul umplut se așează întro tava de copt stropită cu puțin ulei, se toarnă roșiile tocate împreună cu sosul din cutie, presăram măslinele și adăugăm frunza de dafin.


Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se intrtoduce în cuptor pentru 30 de minute. După acest timp, scoatem folia de aluminiu și încă pentru 10 minute lăsăm mai departe în cuptor.


Se scoate din cuptor, se montează 3 bucăți de praz în farfurie, se adaugă sosul de roșii și măsline. Se ornează cu ceva verde (încă odată repet, nu pot mânca pătrunjel, așa că prefer alte plante aromate - busuioc cum este și în cazul acesta), pentru o prezentare frumoasă!


Praz umplut ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:


6 comentarii:

  1. Pusa in varful listei ! De facut cat mai repede, ca ador prazul umplut, si totusi nu am mai mancat de multa vreme. Multumim de reteta. Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ana Maria Ciolacu:
    Pentru putin!
    Si Pofta Buna!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. super reteta,o voi incerca mi se pare interesanta.OARE POT FOLOSI SI O UMPLUTUTA CU CIUPERCI PENTRU PERIOADA DE POST?

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu?
    Ciupercile putin calite in unt sunt un excelent inlocuitor al carnii pentru retetele de post!
    Si nu numai de post!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta voi face asta seara! Multumesc de idee, Marcel!

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!