Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

25 martie 2011

Rechin cu vin si sos de soia


Dacă prima dată când am cumpărat rechin, a fost din acela congelat şi care m-a dezamăgit total (cred că 40% din bucata de rechin a fost apă congelată), de data asta am găsit rechin "proaspăt" (vezi Doamne!). Aşa că, am hotărât să mai încerc odata!
Şi am cumpărat două jumătăţi de cotlete. Cât de ciudate par aceste cotlete, tăiate perfect la 1 cm grosime! Aş tinde să cred că rechinul nostru a fost foarte bine congelat, apoi prelucrat la taiere cu precizie de ceasornicar, decongelat şi pus pe patul de ghiaţă al supermarketului. Dar asta e!

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 cotlete de rechin
2 linguri de ulei de măsline
50 g de unt
3 căţei de usturoi zdrobiţi
3-4 firişoare de cimbrişor
3-4 rondele de ghimbir proaspăt
100 ml de vin alb sec
½ lămâie (zeama de la)
1 lingură de sos de soia
½ lămâie tăiată în felii pentru decor

Preparare:
Cotletele de rechin se spală şi se şterg cu prosoape de hârtie. Cu un cuţit foarte ascuţit, scoatem pielea şi eventual ceva cartilaje. Pielea rechinului e foarte tare şi nu e deloc gustoasă.
Asezonăm foarte uşor cu sare şi piper pe ambele părţi.


Încingem uleiul de măsline în care topim şi untul, pentru a a da o mai mare savoare  agentului de prajire.


Usturoiul şi ghimbirul le rumenim uşor şi introducem cotletele de rechin. Presărăm peste carne, cimbrişorul.


După ce aromele usturoiului şi ghimbirului se pot sinţi, turnăm şi vinul peste carne. Stropim carnea de rechin cu zeama de lămâie, pentru a elimina cât mai mult mirosul specific al cărnii de rechin. Se adaugă spre sfârşit sosul de soia, care aromează foarte frumos carnea şi sosul de vin.


Carnea de rechin se prăjeşte la foc mediu. Întoarcem pe ambele părţi rechinul şi ţinem pe foc până mai scade sosul format în tigaie, iar carnea se rumeneşte uşor.
Se poate servi cu cartofi natur şi stropit bine cu lămâie.


Rechin cu vin şi sos de soia ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

2 comentarii:

  1. Ave Caesar, morituri te salutant!
    Draga Marcel, imi permit sa fac comentarii pe blogul tau, pentru ca le citesc (frunzaresc!) pe unele. Insa la blog-ul tau revin cu religiozitate in fiecare zi, nu numai pentru ca este "altceva", ci si pentru ca prezentarea ta, modul in care explici, fotografiile "capodoperelor", chiar daca uneori nu sunt extrem de laborios de preparat, sunt extrem de expresive. Ceea ce ne oferi tu, cu darnicie, este pasiune! Si putere! Cati barbati care bucataresc pot sa-ti inspire asta?
    PS: moritori: cei care merg spre moarte (a blogurilor lor culinare copy-paste!!!)

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta minunata,ca toate retetele tale de fapt. Felicitari pt RBF ! O Duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!