Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

4 februarie 2012

Dim Sum cu carne tocata


Mare vogă mare, săptămâna asta cu preparate chinezești postate pe bloguri, pentru că, în supermarketul Lidl s-a inaugurat ”Săptămâna Asiatică”.
Foarte bine că ne mai preocupă și altceva decât - știți voi - micii, ceafa de porc și cârnații pe grătar cu cartofi prăjiți și desigur ciorba de burtă!
Câțiva dintre prietenii mei și în același timp, bloggeri culinari, chiar au primit materiile prime necesare unor preparate, pe care deja au început să le posteze pe blogurile lor.
Așa că, mie cred că mi-a venit rândul să fac, să scriu și să postez acum pentru voi, o rețetă care era scrisă în catalogul de prezentare Lidl, ce anunța promoția pentru Săptămâna Asiatică.
Desigur, preparatul este DIM SUM cu carne tocată!
Și pentru că, tot mi-am luat un aparat de gătit cu abur, nu a fost deloc greu să mă joc puțin cu el, pregătind Dim Sum.
Ingrediente pentru cca. 20 de bucăți:
500g de carne tocată
275g de făină de grâu
2 fire de ceapă verde
2 morcovi
1 cățel de usturoi
3 linguri de ulei de arahide
½ linguriță de amestec de condimente chinezești ”5 arome”
6-8 frunze de varză chinezească
sos de soia

Preparare:
Se frământă un aluat neted din făină cu un praf de sare și circa 130 ml de apă. Lăsați-l acoperit timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Pentru compoziția Dim Sum-ului:
Curățăm ceapa verde și usturoiul și le mărunțim. Curățăm și răzuim fin morcovii.
Prăjim carnea tocată în ulei încins. Adăugăm 1 lingură de sos de soia.
Introducem morcovii, ceapa, usturoiul și amestecul de condimente ”5 arome” peste carnea tocată și prăjim încă 3-5 minute, amestecând continuu.
Asezonați cu sare și piper, dacă e nevoie.
Lăsați amestecul să se răcească puțin.
Frunzele de varză chinezească, se spală bine și tapetăm cu ele coșulețele speciale ale aparatului de gătit în abur.


Acum putem să porționăm aluatul. Întindeți-l pe puțină făină presărată pe suport și decupăm cercuri cu un diametru de 10cm (se poate confecționa dintro conserva de carne).
Punem în mijlocul acestora câte o lingură plină de umplutură (carnea cu legumele), acoperiți cu aluat și formați mici săculeți. Le punem peste foile de varză din coșulețele aparatului cu aburi și le gătim astfel circa 20-30 de minute.
Dim Sum se servește imediat, cu sos de soia sau diferite sosuri de chilli.

Dim Sum cu carne tocată ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!