Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

9 noiembrie 2011

Salata Orientala


După câte ați văzut, am pregătit mai devreme o salată rusească. Dar de fapt, ambele salate au fost făcute în același timp aș putea spune. Și asta deoarece, legumele necesare salatelor, le-am fiert împreună. Și ouălele le-am fiert tot împreună.
Și pentru că e foarte ușor de făcut, fiind o rețetă clasică cunoscută de toți, hai să trecem repede la treabă.


Ingrediente pentru 4-6 persoane:
1 macrou afumat (din comerț)
3-4 cartofi fierți în coajă
2 ouă fierte tare (aprox. 10 minute)
1 ceapă roșie medie
2-3 linguri măsline feliate, fără sâmburi
1 lingură de oțet
2 linguri ulei de măsline
2-3 linguri de maioneză
sare

Preparare:
Cartofii fierți în coajă, se curăță și se taie felii (sau cubulețe).
Ceapa o tăiem solzișori (julien), o frecăm cu sare și o stropim cu oțet. Omogenizăm. În acest fel, iuțeala cepei se diminuează considerabil, devenind mai dulceaga!
Macroul se filetează, se scot oasele mari și se mărunțesc (chiar cu mâna, ca bucățile rezultate să nu fie toate la fel, mai mult de design).


Întrun bol sau mai bine în vasul de prezentare, amestecați cartofii cu macroul si ceapa.


Ouălele fierte le tăiați felii subțiri (pentru o mai bună feliere, folosiți aparatele speciale pentru feliat ouă) și le adăugați în salată.
Adăugăm măslinele. Amestacăm ușor.


Adăugăm maioneza și amestecăm dinnou ușor.
O lăsăm la frigider peste noapte.
Se servește ca aperitiv, rece.


Salată Orientală ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!