Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

3 februarie 2012

Somon cu avocado si rosii uscate


Rețetă cu arome Mediteraniene foarte ușor de făcut dar care are un aport gustativ deosebit!

Ingrediente pentru 1 porție:
1 fileu de somon de aprox. 250-300g
1 lingură de ulei de măsline pentru prăjit
3-5 linguri de ulei de măsline pentru dresing (depinde de cum vreți să fie consistența lui)
½ de avocado copt bine (nu prea crud)
1 limetă (sucul de la)
5 roșii uscate, conservate în ulei de măsline
½ linguriță de boia dulce
2 frunze mari de busuioc proaspăt
o mână de salată mixtă (radicchio rosso, riccia, songino)
sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
Preparare:
Pentru început, preparăm dresingul. 
Punem întrun blender roșiile uscate, boiaua dulce, sucul de limetă și busuiocul. Turnăm peste ele 2 linguri de ulei și mixăm bine. Adăugăm și restul de ulei (în funcție de consistența pe care o doriți) și mixăm dinnou.
Acest dresing, dacă îl faceți în cantitate mai mare, îl puteți păstra în borcane, la frigider timp de o săptămână.
Fileul de somon, îi scoatem pielea și îl dezosăm. Îl tăiem în trei bucăți egale.
Încingem o tigaie în care punem o lingură de ulei de măsline, punem bucățile de somon, reducem flacăra la jumătate și prăjim ușor pe ambele fețe, cam 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Înainte să scoatem somonul de le prăjit, stoarceți o jumătate de lămâie peste carne, pentru ai da un gust răcoritor.
În timp ce somonul se prăjește, putem să pregătim avocadoul. 
Îl tăiem în jumătate. Cu o lingură, scoatem fructul din coajă. Tăiem această jumătate de avocado în 3 părți. Dacă vreți să faceți această operație mai din timp, nu uitați să stropiți cu puțină zeamă de lămâie miezul (pentru a nu se oxida/a nu se înegri).
Montajul în farfurie se face punând feliile de avocado sub forma de Y, peste ele, așezăm fileurile de somon (contrastul rece-cald e chiar plăcut la astfel de preparate), turnăm dresingul peste aranjament și deasupra presărăm salata. 
O frunză de busuioc proaspăt nu strica pentru decor!


Somon cu avocado și roșii uscate ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

Un comentariu:

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!