Renumele peștelui
și l-a făcut singur, datorită gustului apetisant și a aspectului său deosebit
(roșu-portocaliu), dar mai ales datorită conținutului faimosului ”Omega 3”, un
grup de acizi grași polinesaturați, care oferă beneficii importante pentru
sănătate (joacă un rol important în funcționarea creierului, în sănătatea
sistemului cardio-vascular, precum și în funcția normală de creștere și
dezvoltare).
Așă că astăzi vă propun o rețetă foarte simplă dar cu un efect
asupra consumatorilor sau musafirilor voștri, pregătindu-le somon cu icre de somon și
piure cu busuioc.
Ingrediente:
250g de fileu de somon
75g de cartofi
10-15 frunze mai măricele de busuioc proaspăt
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 mână de mix de salată compusă din endivia, frisse, sfecla
roșie
2 lingurițe de icre roșii
½ limetă pentru decor (și pentru zeamă)
câteva rondele de ardei kapia pentru decor
sare și piper după gust
Preparare:
Fileul de somon, se spală în apă rece, se șterge prin
tamponare cu prosop de hârtie, se scot oasele și se asezonează.
Cartofii de curăță de coajă, se spală se taie cubulețe mai
mari și se pun la fiert timp de 15 minute în apă cu sare.
După ce au fiert, se scot, se scurg de apă și împreună cu
frunzele de busuioc le punem într-un blender și le mixăm până se omogenizează,
iar piureul capătă o culoare ușor verzuie, împrumutată de la frunzele de
busuioc, împreună cu aroma lor. Asezonăm.
Între timp, încingem o tigaie cu ulei de măsline și punem la
prăjit fileul de somon, la foc mediu, circa 3-4 minute pe fiecare parte.
Dorim prin asta, să facem o crustă crocantă și aurie fileului, dar în interior să rămână suculent și puțin pătruns (chiar dacă rămâne puțin crud, nu e nici un fel de problemă, pentru că, somonul de consumă și crud – mai ales la preparatele japoneze de tip sushi, sashimi, nigiri etc).
În timp de se prăjește somonul, luăm piureul mixat și cu
ajutorul unui inel de bucătărie, îl montăm pe farfurie.
Somonul e gata prăjit. Îl scoatem pe un tăietor, îl lăsăm 2
minute să se odihnească și cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, îl tăiem
în două cu o tăietură oblică. Formăm astfel o imagine plăcută asupra modului
cum a fost pregătit somonul. Miezul trebuie să fie cât mai rozaliu, față de
exteriorul fileului, care trebuie să fie auriu spre maroniu.
Salata mixtă, o luăm cu mâna și o punem în farfurie, iar
peste ea, montăm cele două bucăți de somon, asimetric.
Icrele roșii le așezăm peste fileuri cu o linguriță, dar și
prin farfurie n-ar strica să fie.
Câteva picături de oțet balsamic glaze pe marginea farfuriei,
ar fi binevenite pentru decor și gust.
Somon cu icre de somon și piure cu busuioc ... Done!
POFTĂ
BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE:
Ce prezentare apetisanta si m-ai dat gata cu pireul de busuioc:)
RăspundețiȘtergere:)
Ștergerepiure CU busuioc!
:)
Ce foame mi sa fãcut!!!aratã super
RăspundețiȘtergereMarcel, te invit la provocarea de pe blogul meu, sper sã ti se parã interesant:)
Multumesc Ramona!
Ștergere:)
O combinatie mai rafinata, buna de facut in week-end...
RăspundețiȘtergere