Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

7 ianuarie 2012

Carpaccio de Kaki


Vă prezint astăzi o rețetă simplă dar plină de aromă și chiar foarte ușor de făcut!
Și am fost foarte bucuros că am putut-o pregăti întrun cadru atât de festiv, cum este Masa de Revelion!
Rețeta mi-a fost inspirată de blogul Simonei Haliga (Alison's Trials), iar rețeta după care m-am inspirat o puteți găsi aici.
Și pentru că, pentru masa de Revelion, chiar că nu aveam un desert planificat, Simona mi-a dat cel mai bun, rapid și simplu răspuns pentru un desert ideal după o masă îmbelșugată cum e cea dintre ani!
Ingrediente pentru 4 persoane:
4 fructe Kaki, curățate de coajă și feliate subțire
1 cutie de cremă de Camembert
2 portocale (eu le-am avut mai mici)
2 lingurițe de miere (eu am folosit miere dietetică, știți voi de ce...!)
2-3 lingurițe de fistic curățat și mărunțit
1/2 linguriță de scorțișoară
1 Carambola feliata pentru decor
4 ciorchine de coacăze roșii pentru decor

Preparare:
Curățăm fructele Kaki de coajă, ca și pe un măr. Le tăiem în felii cât mai subțiri cu putință (eventual le feliem cu o ”Rozătoare Worner”).
Sucul de portocală și mierea, le punem întrun vas și le fierbem la foc mic timp de maxim 10 minute amestecând din când în când, până se îngroașă puțin.
În acest timp punem pe farfurii crema de Camembert, o întindem uniform și o acoperim cu feliile de Kaki.
Siropul de portocală și miere se toarnă peste feliile de Kaki.
Se presară fisticul mărunțit peste fruct. Și puțină scorțișoară.
Se ornează cu diverse fructe. Eu am avut felii de Carambola și coacăze roșii.
Se servește rece.


Carpaccio de Kaki ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

7 comentarii:

  1. acum trebuie sa-l incerc si in varianta ta!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @alison:
    Hai ca asta e chiar buna!
    hihihi!
    Eu din lipsa de una-alta, am incercat cu ce ne da "comertul socialist" prin piata!
    hihihi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta da! Bravo si tie si lui Alison...deci si tu ai parte de acelasi comert ca si pe aici:))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mitinita:
    Comertul socialist....

    Problema e ca, romanilor nu le prea place orice!
    Multe branduri straine, nici nu pot intra pe o piata neatractiva pentru gusturile romanilor!
    Iar unele care intra si nu e atractiva pt gustul romanesc, dispar definitiv!
    Putin importatori tin cu dintii de a-si prezenta produsele indiferent de "miscarea" lor din piata!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar arata bine si voi incerca reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cristina:
    Chiar te rog si astept sa-mi spui cum ti-a placut!
    :)

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!