Această rețetă, după cum vă dați seama din titlu, face parte dintrun concurs organizat de Electrolux, prin care trebuie să demonstrez că îmi place și știu să gătesc Rețete Tradiționate Moldovenești și/sau Bucovinene.
Eu am ales o rețetă tradițională din Moldova: Ochiuri în pârjoale!
500g de carne tocată de porc
2 felii de pâine înmuiată în lapte
1 gălbenuș de ou, crud
5-6 căței de usturoi
1 vârf de cuțit de măghiran
6 ouă
sare și piper după gust
Preparare:
Spargem câte un ou și-l punem în adâncitura făcută.
Cuptorul să fie încins la 160°C.
Setăm timpul de coacere la 40 de minute, timp suficient ca să se coacă carnea și să se coaguleze albușul ouălelor.
Scoatem pârjoalele din cuptor și le montăm pe farfurii, alături de roșii sau castraveți.
Garnitura o alege fiecare după preferință!
PREPARAT GARANTAT DE:
da,reteta imi place, nu stiam de ea!
RăspundețiȘtergereRecunosc, sunt moldoveanca dar nu stiam de reteta asta, dar arata foarte bine! Sicces!
RăspundețiȘtergereE inspirata din cartea Mancaruri traditionale romanesti (Practic in bucatarie)!
ȘtergereYummmyy!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereVai Marcel, ce-mi faci? mor de pooftã :D baftã sã ai!
RăspundețiȘtergereSper sa ma ierti!!!
Ștergere:)
Arata intr-un mare fel ,felicitari !
RăspundețiȘtergere