Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

15 februarie 2012

ELECTROLUX duce Passion4Cooking la nivel național:
Ochiuri în pârjoale
(rețetă moldovenească)


Această rețetă, după cum vă dați seama din titlu, face parte dintrun concurs organizat de Electrolux, prin care trebuie să demonstrez că îmi place și știu să gătesc Rețete Tradiționate Moldovenești și/sau Bucovinene.
Eu am ales o rețetă tradițională din Moldova: Ochiuri în pârjoale!

Ingrediente pentru 2 persoane:
500g de carne tocată de porc
2 felii de pâine înmuiată în lapte
1 gălbenuș de ou, crud
5-6 căței de usturoi
1 vârf de cuțit de măghiran
6 ouă
sare și piper după gust

Preparare:


Carnea tocată o punem întrun castron împreună cu pâinea, gălbenușul, usturoiul tocat mărunt, maghiranul și sarea și piperul. Se amestecă bine toate ingredientele. Facem pârjoalele, le trecem prin oul bătut și prin pesmet. Apăsați în mijlocul fiecărei pârjoale cu o lingură, astfel încât să rezulte o adâncitură.
Spargem câte un ou și-l punem în adâncitura făcută.


Tapetăm o tavă de copt cu folie de copt și punem pârjoalele pe ea.
Cuptorul să fie încins la 160°C.
Setăm timpul de coacere la 40 de minute, timp suficient ca să se coacă carnea și să se coaguleze albușul ouălelor.
Scoatem pârjoalele din cuptor și le montăm pe farfurii, alături de roșii sau castraveți.
Garnitura o alege fiecare după preferință!


Ochiuri în pârjoale ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:



7 comentarii:

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!