Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

2 octombrie 2011

Supa crema de dovleac in stil Thailandez


Peste tot unde te uiţi, în supermarketuri, magazine, pieţe, prin grădinile oamenilor, este imposibil să nu vezi dovleci mari şi portocalii. 
E timpul lor, e timpul să-i gătim în fel şi fel, de la supă până la placintă!
Şi pentru că sunt un mare fan a preparatelor asiatice, mai ales a celor thai şi chinezeşti (sper că aţi observat deja asta), m-am gândit ca astăzi să combin o supă românească cu câteva ingrediente thailandeze.
Ce-a iesit?
O delicioasă supă cremă de dovleac cu arome şi picanterie thai.

Ingrediente pentru 4 persoane:
1 kg de dovleac (sau mai mult)
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 ceapă albă tocată mărunt
2-3 cm de ghimbir proaspăt răzuit
250 ml de lapte de cocos
500 ml de supă de legume (făcută din timp sau o faceţi din cub Knorr)
1 linguriţă de lemongrass (eu mai aveam în borcănnelul cumpărat demult de la Mega Image)
3 linguriţe de pastă de curry roşu
sare şi piper după gust
pentru ornat: câteva seminţe de dovleac prăjite şi fulgi de chilli

Preparare:
Curăţăm dovleacul de coajă şi seminţe. Tăiem miezul în cubuleţe mici şi le punem întro tava. Asezonăm cu sare şi piper, stropim cu puţin ulei şi pentru 30 de minute îl punem în cuptor, la 180°C, până se coc şi sunt moi şi aurii.
Întro cratiţă mai mare, turnăm uleiul şi călim ceapa. Adăugăm ghimbirul şi lemongrass. Mai călim 1 minut. Adăugăm pasta de curry, laptele de cocos, omogenizăm până când pasta se incorporează complet în lapte.
Adăugăm cuburile de dovleac copt şi adăugăm supa. Nu pe toată, mai oprim dacă avem nevoie să dăm consistenţa dorită unei supe creme.
Lăsăm să mai fiarbă 5-6 minute. Apoi luam cratiţa de pe foc şi lăsăm să se răcească puţin.
După ce supa s-a mai răcit suficient, folosim un blender pentru a mixa toată compoziţia (din supa rămasă, mai turnăm cât e nevoie pentru a o aduce la o consistenţă omogenă).

Ornaţi supa cu seminţe de dovleac şi fulgi de chilli.


Supă cremă de dovleac în stil Thailandez ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:



Un comentariu:

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!