Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

24 octombrie 2011

Campionatul International de Gatit in aer liber 2011 - Bucuresti - 23 Oct. (2)


Ziua a 3-a (23 Octombrie) începe cu pregătirile pentru un nou Record Mondial: Cel mai mare Gulaș Secuiesc! Că doar asta ne preocupă! Să tot facem recorduri mondiale la fel de fel de mâncărici, că d-aia s-a facut ditamai "ceaunelul"! (vezi imaginile).


Mai bine, educăm pe românașii noștri cu idei (cum ar fi chiar acest Concurs) despre un Univers total necunoscut multora din aceștia: Cultura Culinara! Căci românașul de rând, nu știe decât mici, ceafă de porc, cârnați, pastramă, cartofi prăjiți, ciorbă de burtă. Și multă, multă bere rece!
Dar, să trecem mai departe!
Concurenții din mai multe state (Israel, Palestina (au stat unii lângă alții, oare cine s-a gândit la așa ceva?), Slovenia, Albania, Turcia etc.) dar și din România, deja erau în focul luptei. Hai să vedem ce-au mai pregătit astăzi (sincer, nu pot specifica denumirile acestor minunate preparate):






Prietenul meu Mihai Uică, ne-a uimit cu o zacuscă de pui, pregătită la fața locului și un crap umplut cu legume și învelit întro crustă de sare aromatizată cu vin roșu.

Uică Mihai și subsemnatul (în fine ... o poză împreună)
Zacuscă de pui
Sub acel clopot, se coace crapul în crustă de sare
Se sparge crusta de sare!!! Cu o ustensilă atipică bucătăriei.
Juriul degustător!
Crapul e servit pe platou de lemn!
Și vreau să știți, că au fost foarte bune! Și asta pentru că, dacă NU pui un pic de bere sau vinișor în mâncare, NU iese! Și basta!
Chiar dacă Mihai a pus o bere în alte locuri, gustul preparatelor a fost formidabil! 


Sete Bună Mihaie!

Sfârșitul părții a 2-a! 






2 comentarii:

  1. e bine ca exista totusi preocupare,exista si oameni talentati care se arata lumii ...ce ramine de nepretuit este faptul ca v-ati intilnit,insa!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @alison:
    Intradevar, prin aceste concursuri se incearca iesirea din anonimat a culturii culinare din Romania! Si sper ca, de fiecare data cand se va mai organiza diverse activitati din domeniul culinar, sper sa fie din ce in ce mai bune si mai folositoare publicului.
    Faptul ca la astfel de concursuri se leaga si prietenii, este un alt pas important pentru noi blogerii si/sau bucatari.
    Daca s-ar putea sa se elimine meteahna romaneasca (adica tiganiada) de care are parte orice manifestare publica, ar fi intradevar MINUNAT!
    Dar mai trebuie sa treaca poate, inca 50 de ani! :(

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!