Pe cât de gustoasă, pe atât de uşor de preparat aceşti păstrăvi în stil franţuzesc.
Ingrediente pentru 2 porţii:
2 păstrăvi de câte 200 - 250 g fiecare
6 felii subţiri de bacon
100 - 150 ml de smântână de gătit de 32%
½ linguriţă de piper Cayenne
½ linguriţă de boia dulce
50 g de unt
sare şi piper după gust
Preparare:
Păstrăvii de curăţă de solzi, se eviscerează, se spală bine. Se şterg cu prosoape de hârtie. Condimentăm şi pe exterior şi pe interior cu sare şi piper.
Pregătim o tavă pe care o tapetăm cu o folie de aluminiu, iar pe aceasta o ungem bine cu unt.
Păstrăvii îi acoperim (îi înfăşurăm) cu feliile de bacon. Îi punem în tavă.
Cuptorul va fi încins la 200-225ºC.
Intoducem tava cu păstrăvii la cuptor, pentru 20-25 de minute.
Ingrediente pentru 2 porţii:
2 păstrăvi de câte 200 - 250 g fiecare
6 felii subţiri de bacon
100 - 150 ml de smântână de gătit de 32%
½ linguriţă de piper Cayenne
½ linguriţă de boia dulce
50 g de unt
sare şi piper după gust
Preparare:
Păstrăvii de curăţă de solzi, se eviscerează, se spală bine. Se şterg cu prosoape de hârtie. Condimentăm şi pe exterior şi pe interior cu sare şi piper.
Pregătim o tavă pe care o tapetăm cu o folie de aluminiu, iar pe aceasta o ungem bine cu unt.
Păstrăvii îi acoperim (îi înfăşurăm) cu feliile de bacon. Îi punem în tavă.
Cuptorul va fi încins la 200-225ºC.
Intoducem tava cu păstrăvii la cuptor, pentru 20-25 de minute.
Cât stă la cuptor peştele, punem smântâna întrun bol şi adăugăm boiaua dulce şi piperul Cayenne. Omogenizăm şi asezonăm cu sare şi piper negru, amestecul.
| Smântâna de gătit cu boia dulce şi piper cayenne |
Montăm păstrăvii cu "cămaşă" de bacon în farfurie şi turnăm sosul de smântână peste ei. Ornăm peştele cu verdeaţă şi adăugăm o garnitură după preferinţe.
Am alăturat acestui preparat o salata proaspătă de sezon: roşii chery, ceapă verde, oregano proaspăt, stopite cu ulei de măsline şi asezonate cu sare!
Păstrăv en Chemise ... Done!
POFTĂ BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE:

Uite ca reteta asta chiar ma face sa merg la metro sa imi cumpar pastrav!
RăspundețiȘtergere