Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

22 februarie 2013

Despre alune, nuci si beneficiile lor în alimentația noastră




Pentru că în alimentația unui om cu diabet (unul ca mine) se recomandă consumul în cantități mici, zilnic, de nuci și/sau alune (în limba română ca și în engleză și poate în alte limbi, terminologia între aceste ”fructele cu coajă lemnoasă” este dublă, alune și nuci, pentru că în alte limbi e doar un singur cuvânt – ex. ”орехи” (în lb. rusă), pentru ambele denumiri), am studiat despre beneficiile lor în alimentația noastră și efectele lor asupra sănătății.
Și chiar dacă aceste alune/nuci sunt de proveniență diferită, unele sunt sâmburi (migdale), altele sunt semințe (muguri de pin, nucile de Brazilia, fistic, nuca clasică, nuca pecan, castanele), păstăi (arahidele), fructe (nuca de cocos), toate au o mare însemnătate pentru nutriția noastră și au o contribuție enormă pentru sănătate.
Toate soiurile de nuci/alune conțin vitaminele A, E și pe cele din grupa B, minerale precum potasiu, calciu, fosfor și fier. Sunt bogate în proteine ​​valoroase, care pot înlocui pe deplin proteinele animale, însă pentru a oferi cantitatea de proteine necesară organismului​​, este necesar de a consuma zilnic nuci sau alune de diferite tipuri. Nucile și alunele furnizează organismului, acizi grași nesaturați de tip Omega 3, Omega 6 și chiar Omega 9. După cum se știe, aceste grăsimi nu conține colesterol "dăunător". Fructele cu coajă lemnoasă sunt de bază în procesul de tranziție la sistemul de hrană vegetariană, precum și în diete. Se știe faptul că nucile și alunele scad pofta de mâncare. Însă conținutul caloric ridicat al produsului necesită o restricție în dorința de a îmbunătăți starea de sănătate, pentru că poate juca o festă corpul nostru și anume, creșterea în greutate sau producerea de alergii.


Articolele care o să le postez în continuare, sunt dedicate acestor nuci/alune: alune de pădure, caju, fistic, arahide, nuca clasică, nuca de macademia, nuca pecan, migdale, muguri (nuca) de pin, nuca de Brazilia, nuca de cocos, castane.

Va urma... *:) happy





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!