Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

9 aprilie 2012

ELECROLUX duce Pasion4Cooking la nivel național:
Supă de chimen cu smântănă
(rețetă ardelenească)


O rețetă din inima Ardealului, foarte gustoasă și aromată în același timp. Și foarte simplu de făcut! Merită să încercați, măcar odată!

Ingrediente pentru 10 porții:
200g cașcaval
150g smântână
100g unt
200g porumb conservat
2 cepe albe
1 legătură ceapă verde
1 cățel de usturoi
1 l supă de rădăcinoase
2 lingurițe semințe de chimen
2 cartofi
2 legături pătrunjel verde
Sare și piper după gust

 Preparare:
Curățăm și tăiem mărunt ceapa, zdrobim usturoiul  Curățăm cartofi și-i spălăm bine.
Într-o oală cu un volum de circa 3 litri, topim untul și călim ceapa albă, ceapa verde și usturoiul. Când devin lucioase, se presară chimenul și stingem cu supă clocotită și condimentată.

 

Adăugăm porumbul scurs și cartofi tăiați în sferturi. După 15 minute, scoatem cartofi și jumătate din porumbel fiert și le pasăm.



Printr-o răzătoare, mărunțim cașcavalul. Amestecăm piureul de porumb și cartofi cu smântână și ¾ din cașcavalul ras. Le adăugăm supa, și dăm în câteva clocote, timp în care se amestecă permanent.



La sfârșit, asezonăm cu sare și piper, după gust.
Supa se montează fierbine la masă, împreună cu pătrunjelul, cozile de ceapă verde tăiate și cașcavalul ras, în funcţie de preferinţele fiecăruia.


Supă de chimen cu smântână (rețetă Ardelenească, pentru concursul ELECTROLUX) … Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:



5 comentarii:

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!