O rețetă din inima Ardealului, foarte gustoasă și aromată în același timp. Și foarte simplu de făcut! Merită să încercați, măcar odată!
Ingrediente pentru 10 porții:
200g
cașcaval
150g
smântână
100g unt
200g porumb
conservat
2 cepe albe
1 legătură
ceapă verde
1 cățel de
usturoi
1 l supă de
rădăcinoase
2 lingurițe
semințe de chimen
2 cartofi
2 legături
pătrunjel verde
Sare și
piper după gust
Curățăm și
tăiem mărunt ceapa, zdrobim usturoiul
Curățăm cartofi și-i spălăm bine.
Într-o oală
cu un volum de circa 3 litri, topim untul și călim ceapa albă, ceapa verde și
usturoiul. Când devin lucioase, se presară chimenul și stingem cu supă
clocotită și condimentată.
Adăugăm porumbul
scurs și cartofi tăiați în sferturi. După 15 minute, scoatem cartofi și
jumătate din porumbel fiert și le pasăm.
Printr-o răzătoare, mărunțim cașcavalul. Amestecăm piureul de porumb și cartofi cu smântână și ¾ din cașcavalul ras. Le adăugăm supa, și dăm în câteva clocote, timp în care se amestecă permanent.
La sfârșit, asezonăm cu sare și piper, după gust.
Supa se
montează fierbine la masă, împreună cu pătrunjelul, cozile de ceapă verde
tăiate și cașcavalul ras, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
Supă de
chimen cu smântână (rețetă Ardelenească, pentru concursul ELECTROLUX) … Done!
POFTĂ
BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE:
Promit sa o incerc!
RăspundețiȘtergereDraga Cristina,
Ștergere:)
Sa-mi spui cum a fost!!!
Ai mei mai vor asa ceva!!!!
:)
Ce bine-ti arata zama, Marcel!! Bafta multa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Corina!
Ștergere:)
Extraordinara supa...imi aduce aminte de supa facuta de bunica ....poate chiar mai buna.
RăspundețiȘtergere