Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

4 aprilie 2012

Somon în vin roșu cu cimbru


Rețeta aceasta am preluat-o dint-un blog pe care îl apreciez foarte mult și care îl citesc de fiecare data cu mare interes (CevaBun.ro).
Și am vrut s-o testez, tocmai pentru că, somonul nu e un pește obișnuit (și am mai vorbit de el în acest blog), iar combinația cu vinul roșu și cimbrul românesc oferă fără doar și poate o combinație neobișnuită și surprinzătoare acestui preparat. 
Un preparat care va bucura și va surprinde musafirii invitați la masă!

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 fileuri de somon, fără piele (max. 200g fiecare)
150ml de vin roșu sec sau demi-sec
1 lingură de miere
50g de unt
4-5 crenguțe de cimbru proaspăt (dacă nu aveți, folosiți și cimbru uscat - ca mine!)
1 vârf de linguriță de amidon dizolvată în apă
sare și piper după gust

Preparare:
Într-o crăticioară puțin mai adâncă, punem vinul la fiert, adăugăm mierea și cimbrul.
Când vinul începe să fiarbă, micșorăm flacăra la minim și adăugăm fileurile de somon. Fierbem ușor somonul circa 5 minute pe fiecare parte.
Scoatem somonul, iar vinul îl lăsăm să fiarbă în continuare până scade la jumătate. Apoi, luăm vinul de pe foc și adăugăm untul și îl lăsăm să se topească în vinul cald, pentru ai da o cremozitate sosului. Pentru a îngroșa puțin sosul, adăugăm amidonul dizolvat în apă și amestecăm câteva secunde pentru îngroșare. Asezonăm sosul cu sare și piper, după gust.



Strecurăm sosul printr-o sită pentru al separa de cimbrul rămas în el și îl folosim la stropirea fileurilor de somon, pe care îl tăiem în diagonală, pentru a îi da un aspect plăcut dar și pentru a arăta că somonul a fost bine gătit (în interior ar trebui să fie mai crud!).
Montăm preparatul pe farfurie, îl ornăm cu diferite ornamente și îl putem servi cu garnitură de cartofi, orez sau orice altceva ce vă place!


Somon în vin roșu cu cimbru ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:



2 comentarii:

  1. Numai citind si deza mi s-a facut pofta...
    Cred ca are un gust deosebit.
    Arata tare fain, intr-un fel aparte.
    Felicitari !

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!