Ingrediente pentru 6-8 porții:
1 crap din care luăm capul și coada (se pot adaugă și alți pești - caras, roșioară, somn, știucă, etc.)
3-4 roșii tăiate cubulețe (sau dintr-o conservă)
1-2 lingurițe de pastă de tomate
1 ceapă albă medie tocată mărunt
3-4 fire de ceapă verde, tocate mărunt
2-3 cartofi medii, tăiați cubulețe
2 morcovi medii, tăiați rondele mici
1 legătură mică de leuștean (frunze)
sare si piper după gust
Pentru ”sosul” numit mai departe ”otravă”!
4-5 căței de usturoi, zdrobiți sau tocați mărunt
1-2 ardei iuți (roșii sau/și verzi), cine dorește mai picant, să mărească numărul de ardei!
1-3 linguri de oțet de vin roșu, după cât de acră freți să fie ciorba
2-4 polonice de ciorbă de pește, în funcție de vas și de ”tăria” care vreți s-o dați sosului
Preparare:
Pentru început, luăm capul de crap și scoatem osul amar (se află în ”ceafa” crapului și are formă de litera V și e puțin mai gros decât restul oaselor).
Într-o oală de 8 litri, punem 5 litri de apă și sarea. Punem la fiert și când dă în clocot arăugăm cartofii și ceapa albă mărunțită.
Luăm roșiile tăiate, le punem într-un vas special al blenderului și cu ajutorul lui, tocăm roșiile. până ajung un fel de sos. Adăugăm și pasta de tomate și mai dăm prin blender o tură!
Când legumele s-au fiert, adăugăm sosul de roșii preparat anterior și ceapa verde mărunțită. Mai dăm un clocot.
Acum punem în vas bucățile minunate de pește.
Lăsăm la fiert încă 15-20 de minute, timp suficient pentru a firbe carnea peștelui.
Leușteanul tocat mărunt, îl azvârlim în oală și lăsăm să mai dea un clocot, două!
Ciorba este gata!
Observați vă rog, că nu am folosit nici un pic de borș!
Și asta pentru că, vom folosi sosul numit sugestiv ”otravă”!
Pregătirea sosului denumit ”otravă”:
Tocăm mărunt dar și rondele pentru ornamentare, ardeiul iute.
Punem într-un vas ardeiul tocat, usturoiul mărunțit, turnăm ciorba făcută și acrim oțetul de vin roșu. Ajustăm tăria și acreala cu ingredientele pentru acest sos, după gustul fiecăruia.
Punem ciorba în farfurie. Adăigăm otrava (ce-mi place cum sună treaba asta!) și în funcție de preverințele culinare ale fiecăruia, mai adăugați ”otravă” în farfurie voastră!
Asta e deliciul la rețeta asta! Fiecare își face ciorba de pește, așa cum vrea s-o savureze! Mai acră, mai iute sau mai ”soft”!
Ciorba de pește ... Done!
3-4 roșii tăiate cubulețe (sau dintr-o conservă)
1-2 lingurițe de pastă de tomate
1 ceapă albă medie tocată mărunt
3-4 fire de ceapă verde, tocate mărunt
2-3 cartofi medii, tăiați cubulețe
2 morcovi medii, tăiați rondele mici
1 legătură mică de leuștean (frunze)
sare si piper după gust
Pentru ”sosul” numit mai departe ”otravă”!
4-5 căței de usturoi, zdrobiți sau tocați mărunt
1-2 ardei iuți (roșii sau/și verzi), cine dorește mai picant, să mărească numărul de ardei!
1-3 linguri de oțet de vin roșu, după cât de acră freți să fie ciorba
2-4 polonice de ciorbă de pește, în funcție de vas și de ”tăria” care vreți s-o dați sosului
Preparare:
Pentru început, luăm capul de crap și scoatem osul amar (se află în ”ceafa” crapului și are formă de litera V și e puțin mai gros decât restul oaselor).
Într-o oală de 8 litri, punem 5 litri de apă și sarea. Punem la fiert și când dă în clocot arăugăm cartofii și ceapa albă mărunțită.
Luăm roșiile tăiate, le punem într-un vas special al blenderului și cu ajutorul lui, tocăm roșiile. până ajung un fel de sos. Adăugăm și pasta de tomate și mai dăm prin blender o tură!
Când legumele s-au fiert, adăugăm sosul de roșii preparat anterior și ceapa verde mărunțită. Mai dăm un clocot.
Acum punem în vas bucățile minunate de pește.
Lăsăm la fiert încă 15-20 de minute, timp suficient pentru a firbe carnea peștelui.
Leușteanul tocat mărunt, îl azvârlim în oală și lăsăm să mai dea un clocot, două!
Ciorba este gata!
Observați vă rog, că nu am folosit nici un pic de borș!
Și asta pentru că, vom folosi sosul numit sugestiv ”otravă”!
Pregătirea sosului denumit ”otravă”:
Tocăm mărunt dar și rondele pentru ornamentare, ardeiul iute.
Punem într-un vas ardeiul tocat, usturoiul mărunțit, turnăm ciorba făcută și acrim oțetul de vin roșu. Ajustăm tăria și acreala cu ingredientele pentru acest sos, după gustul fiecăruia.
Punem ciorba în farfurie. Adăigăm otrava (ce-mi place cum sună treaba asta!) și în funcție de preverințele culinare ale fiecăruia, mai adăugați ”otravă” în farfurie voastră!
Asta e deliciul la rețeta asta! Fiecare își face ciorba de pește, așa cum vrea s-o savureze! Mai acră, mai iute sau mai ”soft”!
Ciorba de pește ... Done!
POFTĂ
BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE:
eu o vreau bine otravitaaaaaaa!:)..Mori mancand!
RăspundețiȘtergereAsta da ciorba ! si imi place otrava !
RăspundețiȘtergereDa,pot sa ma laud si eu cu borsul meu de peste,dar tu m-ai dat gata cu aceasta otrava care este minunata!!!
RăspundețiȘtergere:)
ȘtergereMor de pofta! Arata demential de bineeeeeee!
RăspundețiȘtergere