Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

11 noiembrie 2013

Pere in sos de vin rosu aromatizat



Nu prea sunt eu omul care să facă deserturi peste deserturi. Doar prin simplul motiv că nu prea pot să le fac din cauza diabetului. Dar un desert care nu implică să folosesc neapărat zahăr (eventual pot folosi înlocuitori ale acestuia), îl pot face și savura.
Așa s-a întâmplat și acum, după ce am cumpărat niște pere frumoase și zemoase! Și apoi un vin roșu (nu spun ce!) demisec.
Să-nceapă dezmățul...

Ingredinte pentru 3 persoane:
3 pere
750ml de vin roșu
2 batoane de scorțișoară
2 buc. de anason stelat
3-4 buc. cuișoare
2 buc de cardamom verde (puțin zdrobit)
2 linguri de sirop de Agave (în loc de zahăr)
½ limetă - coaja și zeama de la...
frunzulițe de busuioc sau mentă, pentru decorarea perelor

Preparare:
Ce poate fi mai simplu? Perele se curăță frumos de coajă. Se lasă coada, pentru frumusețe la montaj, iar partea de jos se taie, în așa fel încât, para să ”stea în picioare”, dacă se poate spune așa.
Vinul, împreună cu scorțișoara, cuișoarele, anasonul, coaja și zeama de la lămâie se pun într-un vas, se adaugă perele și se pun la fiert la foc mic și vasul acoperit. Pentru max. 30 de minute.
Se scot perele și se pun la răcit.
Vinul și condimentele se repun pe foc, pus mai la mediu, pentru a scădea (cum se zice acuma, mai modern, ”pentru a face o reducție), adăugăm siropul de Agave și-l lăsăm să scadă și să se îngroașe. După asta, scoatem batoanele de scorțișoară, anasonul, cuișoarele, cardamomul și coaja de limetă. Acum e momentul să retușăm sosul cu aromele care ne plac! Lăsăm la răcit.
Montăm pe farfurie, para și turnăm pe lângă ea, siropul de vin aromatizat!



Pere în sos de vin roșu aromatizat... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!