Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

8 noiembrie 2013

De unde cumpărăm VIN ADEVĂRAT în Ploiești?
De la CASA DE VINURI...!



Chit că blogul meu, Icre Negre, este unul de CULTURĂ GASTRONOMICĂ, RECENZII ȘI INFORMAȚII CULINARE (n-aș zice că e de delicatese de fel de fel, dar mă străduiesc să vă arăt tot ce-i mai bun...!), care NU se ocupă de rețete cu ouă umplute, prăjite, fierte sau omlete, etc. (că pe astea le știe toată lumea), NU cu mici sau fripturi la grătar cu cartofi prăjiți (că și aici românii sunt no. 1), NU cu prăjiturele, înghețate, tortulețe sau alte dulcegării (la care totuși unele bloguri excelează), Nu cu preparate care mai degrabă te face să închizi blogul și să o iei la fugă până în sufragerie, unde să te uiți la un film de groază pe TV, că nu te sperii la el atât de tare..., dar nici un blog de specialitate în băuturi alcoolice și nici nu sunt specialistul specialiștilor din domeniu!
Așa cum, celălalt blog (Marcel Iorgawww.marcel-iorga.ro) are o specializare clară și că e de TOP în domeniu, că doar n-am luat Premiul I cu el în Februarie 2012 la BLOGourmet 2011, degeaba...!
Dar hai să vedem ce putem face să fie totul mai bine, mai elegant, mai civilizat și în această zonă HoReCa!
Ca să putem învăța cum putem aprecia vinul, trebuie să știm și cum îl cumpărăm, cum îl depozităm și apoi să-l apreciem și cum să-l bem. NU să-l bem ca pe o bere sau ca pe apă! Ci așa cum trebuie ca el să-ți ofere tot ce are mai bun!

Și încep așadar, cu un articol despre... ”De unde cumpărăm Vin Adevărat în Ploiești”, pentru că tocmai un astfel de magazin mi-a băgat zurgălăi în cap, ca să mă ocup și de problema asta (și așa s-a născut Capitolul despre care v-am vorbit data trecută!).
Am citit cândva, undeva pe un blog specializat, următoarea afirmație (cu aproximație): ”Dacă cineva în România îți spune că un vin este Premium, bagă banii înapoi în buzunar și dispari”...!
Iar din câte se știe, majoritatea vinurilor românești sunt Premium! Un cunoscător adevărat de vinuri, nu dorește un astfel de vin Premiu, cu toate că pentru români, cuvântul Premium, are alte valențe decât în alte părți. Dar noi suntem în continuare... români! Și din cauza asta, o acritură de vin poate fi vândută ca Premium! Pentru că nu piața îl califică așa, ci un producător sau un comerciant, doar așa, de amorul artei. E ca și cu pepenii din piață. Toți sunt de Dăbuleni, chiar dacă i-au adus din Turcia sau Giurgiu!
Dar aici e vorba doar de o denumire care NU a fost înțeleasă la început ce semnifică! Pentru că vorbim de un magazin cu numele de ”Casa de Vinuri - Premium Wines cu un site și mai pronunțat pe această temă (www.premiumwines.ro)! Probabil o denumire care a atras o simpatie la momentul respectiv, dar nu care reprezintă o categorie de vin. Și asta pentru că, interiorul nu reflectă acest lucru! Ci mult mai mult...! De care numai un cunoscător poate să-și dea seama!


Lăsând la o parte denumirea magazinului, vreau să vă spun că este singurul magazin de vinuri specializat, în care poți să găsești multe sotimente de vinuri ce NU SE GĂSESC în hiper/mega/super-marketurile existente prin zona Ploiești. Și asta pe bună dreptate!
De ce zic asta? Pentru simplul motiv, că am căutat de nenumărate ori în Metro, Selgros, Cerrefoure, Real, Mega Image, și în ultimul timp și în Cora, etc, etc, anumite vinuri pe care le-am degustat și savurat în împrejurări deosebite, prin restaurantele ploieștene și nu numai.
Aș face doar referire la gama de vinuri Jidvei ”Misteryum”, ”Ana”, ”Maria”, pe care le ador, dar care nu pot fi găsite în aceste supermarketuri, ci doar în magazinele specializate. Și știți de ce? Pentru că se produc doar câteva mii de sticle! Și aceste sticle se pun la dispoziția Restaurantelor de Top sau a magazinelor specializate! Despre gama care am amintit-o, s-au făcut doar... aproximativ 4.000 de sticle. Sau puțin mai mult sau mai puțin (nu știu pe dinafară statistica). Din cauza asta sunt atât de apreciate! Și sper ca românașii noștri să înțeleagă aspectul acesta!
Cât despre preț, ce să mai zic! În restaurant plătesc 110 lei pentru un cupaj de Misteryum obținut din Fetească Regală, Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc, o licoare extraordinară cu arome de flori de iasomie, flori de salcâm și măr proaspăt cules, iar aici acest vin îl achiziționez cu doar 45 de lei! Mare diferență dar și mai mare e plăcerea de savura acest vin. Ce să mai vorbesc de ”Ana” sau de ”Maria”!
Dar hai să revenim la gama de vinuri. Puteți găsi non-stop (atenție... non-stop!) o gamă extraordinară de vinuri impecabile din Podgoriile Jidvei, Domeniul Segarcea, Stirbey, Lechința, Vinarte, Oprișor, Basilescu, Sâmburești, Vișinescu, Recaș, Huși, Cotnari, DaVino, Lacerta, Casa Isărescu, și multe altele....!
Veți găsi aici și vinuri care au Gamă Limitată în producție! Prețul își spune cuvântul în astfel de cazuri!
Chiar și în condiții de achiziții de vin vărsat, puteți alege dintre vinurile de Jidvei, Recaș, Huși, Cotnari sau Segarcea. Vin ce are exact savoarea și calitatea vinului îmbuteliat! Fără exagerare! La prețuri extra! Aveți cuvântul meu de onoare..!!!
Sunt prezente și Vinurile de Vinotecă, printr-o gamă de vinuri din anii ’70-’90.
Iar pentru cei ce doresc și băuturi alcoolice tari, aveți de unde alege! Gama e destul de largă și la prețuri foarte accesibile: șampanie, vin spumant, whisky, vodka, cogniac, etc din cele mai bune sortimente și prețuri excelente!






Deci să nu uitați! Vreți să beți un vin excelent, o ”șampanie”, un whisky sau cognac de la 12 ani până la... XO (sper că știți despre ce e vorba), vodkă de super calitate, etc, etc.? Vă recomand să nu ezitați să intrați în acest magazin! Îl puteți găsi ușor. La Complexul Mare, lângă ZooMania, Șoseaua Nordului nr. 1.
Eu abia aștept să-l calc dinnou!



Un comentariu:

  1. O postare foarte interesanta, atractiva, documentata, cu fotografii extrem de reusite, cu un scris ce denota multi ani de "bloguiala"! In concluzie: PREMIUM! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!