Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

22 mai 2013

Se apropie examenele!
Iată 9 produse pentru mărirea capacității de memorare


Se apropie examenele. Fie că sunt de Treaptă, de Bacalaureat sau pentru Admitere la Facultate, stresul este imens! Pentru tinerii ce vor avea de dat aceste examene e necesar să știe mici amănunte pentru a-și exersa capacitatea de memorare în această perioadă (căci asta contează cel mai mult, fiind o chestie foarte importantă de altfel). Cum ne motivăm activitatea memoriei, deci și a creierului, este o problemă personală sau poate de familie (căci și părinții sunt implicați în starea emoțională a copilului lor, ce are de dat acest examen!).
Deci trebuie să știm că pentru buna funcționare a creierului uman sunt necesare: apa și oxigenul, pentru a asigura o oxigenare corectă a acestuia. Pentru asta trebuie să acordăm o atenție deosebită la produsele care stimulează ușor circulația sângelui. Antioxidanții apără creierul de îmbătrânire, iar aminoacizii și glucidele asigură hrănirea lui. De asemenea mai sunt importanți pentru funcționarea creierului vitaminele grupei B, vitamina C, E și K, acizii grași Omega-3, microelementele Iod (I), Seleniu (Se) și Fosfor (P).

Usturoiul
El accelerează circulația sângelui, prin urmare, creierul este mai bine alimentat cu oxigen și lucrează astfel mai rapid. Cu numai 2-3 căței de usturoi pe zi se îmbunătățește și calitatea memoriei. Iar ca să scăpați de mirosul neplăcut, mestecați o crenguță de pătrunjel. 

Nucile
Așa cum am mai arătat în acest blog cele mai bune din acest punct de vedere sunt nucile noastre cele de toate zilele. Ele conțin vitaminele din grupa B, fără de care, creierul nostru nu poate funcționa la capacitate maximă. O altă vitamină importantă este vitamina E, care previne distrugerea celulelor creierului și nu permite degradarea memoriei odată cu înaintarea în vârstă. Acizii grași ce îi regăsim în conținutul nucilor, împreună cu vitaminele și aminoacizii, zincul (Zn) Magneziul (Mg), dezvoltă memoria și stimulează activitatea creierului.

Laptele
Laptele are un conținut ridicat de vitamină B12, care contribuie cel mai mult la mărirea memoriei și care se poate absorbi cel mai bine din lapte. Pentru îmbunătățirea funcționării creierului, ar trebui ca în fiecare zi să consumați 2 căni cu lapte.


Mierea
Glucoza este cea care are un efect pozitiv asupra bunei funcționări a creierului și a tenacității memoriei. Iar ea este conținută în primul rând în miere și în fructele uscate. De aceea se poate adăuga câte o linguriță de miere și de fructe uscate în micul dejun de dinaintea examenului.

Algele marine
Sunt bogate în iod (I). Iar acest microelement este vital creierului nostru. El susține claritatea mintală și crește coeficientul de inteligență (IQ).



Strugurii negri
Ca și alte fructe de pădure (de culoare închisă), strugurele negru este un antioxidant natural. El ajută creierul să stocheze și să prelucreze informațiile. Antioxidanții îmbunătățesc nutriția celulelor creierului și le protejează împotriva distrugerii.

Lămâia
O simplă felie de lămâie adăugată în ceai, poate fi suficientă, pentru a îmbunătății memoria. Toată chestia constă în vitamina C, care previne uitarea și ajută să ții minte tot ceace e necesar pentru următoarele ore.


Rozmarin
Rozmarinul are o mulțime de antioxidanți dar și acid carsonic. Ele au o calitate: sunt vasodilatoare, îmbunătățesc circulația sângelui și ca atare îmbunătățesc calitatea memorării. În cercetările recente, oamenii de știință au arătat că există o îmbunătățire a memoriei, doar de la mirosul de rozmarin.

Apa
90% din creier e compus din apă, de aceea deshidratarea este o situație în detrimentul lui. Pentru evitarea acestei situații și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, trebuie să bem cel puțin 8 pahare de apă/zi (adică acei 2 litri de apă pe care-i recomandă reclama de la televizor). Trebuie știut faptul că, sucurile dulci carbogazoase, cafeaua și sucurile energizante elimină apa din organism și astfel, dacă consumați aceste băuturi, suneți nevoiți să consumați mai multă apă.

BAFTĂ!!!




2 comentarii:

  1. Utila prezentare. Excluzand algele marine si strugurii negri (ce ii consumam mai mult sezonul rece) restul se regasesc frecvent in alimentatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta sugestie. Nimic nu-i mai placut si util precum sfaturile de la terte persoane. Cine vrea sa le considere folositoare le poate trata ca atare. Bravo!

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!