Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

11 mai 2013

Bicarbonatul de sodiu - cu mici si fara mici...

Mare scandal mare din clipa în care Comisia Europeană, a hotărât ca Micii să dispară de pe piaţă românească începând cu 1 iunie, ca urmare a intrării în vigoare a unui regulament european care interzice folosirea în compoziţia acestui produs a carbonaţilor de sodiu, dar şi a unui conservant şi a unui antioxidant. Cei trei aditivi alimentari sunt elementele esenţiale în reţeta de preparare a micilor.
Tocmai acum măi fraților, tocmai acum... când McDonalds a lansat special un produs bun de mâncat pentru românii pofticioși: McMicii???
”Cu toate că, se aude precum că folosirea bicarbonatului de sodiu pentru fabricarea micilor de către industria cărnii din România pare acceptabilă, dar procedurile trebuie respectate.” 
Afirmația a fost făcută de Frederic Vincent, purtătorul de cuvânt al Comisarului European pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor, care a precizat că solicitările de autorizare sunt analizate de la caz la caz. Declarația vine după ce guvernul României a anunțat că reprezentantul său va aborda, la solicitarea Asociației Române a Cărnii, chestiunea introducerii rețetei produsului „mititei” pe lista rețetelor tradiționale, alături de buger și cârnatul spaniol chorizo1.

Dar să lăsăm deoparte războiul micilor presărat cu bicarbonat de sodiu (sau E 500) și Comisia Europeană și să vedem la ce ne mai ajută acest așa zis ”ingredientul nesănătos”! Ha!!!

UTILIZĂRILE NEOBIȘNUITE ALE BICARBONATULUI DE SODIU:
1. Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu (alimentar) și a oțetului, pot fi perfect curațate conductele înfundate. Pentru asta, se toarnă în scurgerea sifonului o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, apoi se toarnă o jumătate de cană de oțet, se acoperă scurgere cu o cârpă umedă, și după 5 minute, se toarnă apă clocotită în chiuvetă. Pentru a preveni posibilele înfundări ulterioare, o dată pe săptămână sau o dată pe lună se toarnă în chiuvetă 4 linguri de bicarbonat de sodiu și se toarnă apă clocotită.

2. Bicarbonatul de sodiu este un produs excelent pentru curățarea covoarelor și a mochetei. Aplicați un strat uniform de bicarbonat de sodiu pe covor și aspirați după câteva ore. Pentru curățarea covoarului aplicați o soluție de bicarbonat de sodiu, lăsați peste noapte și aspirați dimineața.

3. În cazul în care copiii au decis să-și arate talentul de artiști, pictând pereții cu acuarele Gouache sau cu creioane colorate, nu vă panicați! Pe un burete umed, aplicați o cantitate mica de bicarbonat de sodiu și puteți ștergeți fără probleme suprafața ”artistică”.

4. Bicarbonatul de sodiu – este un mare ”îngrijitor” pentru față și corp. Pentru o ușoară exfoliere, puteți adăuga un pic de bicarbonat de sodiu în apa de spălare, apoi se masează pielea cu spuma rezultată, apoi se spală și se aplică o cremă hidratantă. Proprietățile bicarbonatului de sodiu fiind astringente și anti-inflamatorii, ajută foarte mult în cazurile de erupții cutanate și acnee. Puteți să vă spălați cu soluție de bicarbonat de sodiu caldă, iar în zonele cu acnee se poate aplicată o pastă de bicarbonat de sodiu și se aplică timp de mai multe ore.

5. Bicarbonat de sodiu netezește și înmoaie foarte bine pielea, adăugând o cană de bicarbonat de sodiu în apă în care faceți baie. Iar prin adăugarea de ½ lingură de bicarbonat de sodiu în apa de baie în care spălați copilul, veți uita de problema erupțiilor cutanate.

6. Bicarbonatul de sodiu curață perfect părul de resturile ce rămân din compoziția produselor ce se folosesc la spălarea lui. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să turnăm șampon în palmă și să adaugăm un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.

7. Bicarbonatul de sodiu reduce mâncărimile de la muscaturile insectelor.

8. Bicarbonatul de sodiu ajută să scăpăm de arsurile la stomac. E deajuns o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. De asemenea, puteți face gargară cu această soluție pentru a scăpa de respirația urât mirositoare și durerile de stomac.

9. Florile vor avea un aspect proaspăt mai mult timp în cazul în care în apă adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu, la vase de dimensiuni medii.

10. Udarea plantelor de apartament cu o soluție slabă de bicarbonat, va proteja plantele de diferite boli.

11. Bicarbonatul de sodiu s-a dovedit un absorbant de mirosuri. Puneți un recipient deschis în frigider cu apă și bicarbonat și veți avea un miros proaspăt. De asemenea, puteți scăpa de mirosul de la pantofi și de la nisipul (gunoiul) pisicii.

12. Se presară bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă, se lasă să stea timp de o oră și se spală. Curățenia și prospețimea toaletei e garantată. Bicarbonatul de sodiu este de asemenea potrivit pentru curățarea chiuvetelor, a căzilor și a dușurilor. Bicarbonatul de sodiu se descurcă și cu curățarea perdelelor de duș - se scufunda într-o soluție de bicarbonatul de sodiu pentru câteva ore și se clătește cu apă.

13. Gargara cu soluție de bicarbonat de sodiu ajută la diminuarea durerilor în gât: 2 lingurițe la o cană de apă caldă. Bolile gingiilor pot fi de asemenea eliminate prin clătirea gurii cu o soluție de bicarbonat de sodiu, dar nu uita, aceasta este o măsură temporară, o vizita la dentist nu ar trebui să fie amânată.

14. Se poate elimina și mirosul de câine, prin presărarea pe blana animalului a prafului de bicarbonatul de sodiu și pieptănarea cu grijă a acestuia după o vreme.






3 comentarii:

  1. hai ca iti mai spun eu una. eu pun o lingurita de bicarbonat cind fieb fasolea uscata si dupa 5 min ii schimb apa. bicarbonatul, fiind bazic, neutralizeaza acei acizi din fasole care provoaca diverse neajunsuri, incepind cu balonarea si terminind cu alte cele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc @anda pentru completare!
      :)

      Ștergere
    2. iaca si alta poveste apropo de hulitul NaHCO3. nu stiu daca e si adevarata.
      http://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/16216/bicarbonatul-de-sodiu-si-alcalinizarea-organismului-studii-interesante/

      Ștergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!