Una dintre rețetele foarte simple, gustoasă și aromată și care o poate face oricine. Poate aș fi puțin îndrăzneț și aș numi preparatul ca fiind de origine mediteraniana, dar nu sunt sigur!
Ingrediente pentru 2 persoane:
300g muschi (sau file) de porc
200-250g de arpagic sau ceapă eșalotă
50g de unt
250ml de suc de roșii
300g de ciuperci champignion proaspete
2 linguri de ulei de măsline
1 vârf de praf de ardei iute (chilli)
sare și piper proaspăt măcinat după preferințe
Preparare:
Curățăm ceapa și o tăiem fin. Încălzim o tigaie, adăugăm în ea untul și călim ușor ceapa.
Turnăm sucul de roșii și lăsăm să fiarbă la foc mic 20 de minute.
Ciupercile le curățăm și le tăiem felii. Le adăugăm în tigaie, peste ceapa înăbușită. Asezonăm cu sare, piper și praful de chilli, apoi acoperim cu un capac și lăsăm să mai fiarbă la foc mic.
Mușchiul de porc se feliază în bucăți mai mici. Se încinge o altă tigaie în care am pus uleiul de măsline. Carnea o prăjim bine pe toate părțile. O asezonăm după ce considerăm că e făcută bine pe exterior dar fragedă și suculentă pe interior.
Presărăm pătrunjel tocat pentru ornare, peste carne și ciuperci (eu am ceapă verde mărunțită).
Mușchi de porc cu ceapă și ciuperci ... Done!
POFTĂ
BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE:
Asta numesc eu sa te lingi pe degete!
RăspundețiȘtergereAtentie mare Adina, sa nu-ti musti degetele!
Ștergere:)
intotdeauna am spus ca lucrurile simple si gatite asa cum trebuie,sunt cele mai bune !
ȘtergerePansy, ai perfecta dreptate!!!!!!!!
Ștergere:)
Ditto!!! Arata si sint sigur ca si gusta delicios
RăspundețiȘtergere