Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

8 noiembrie 2014

Restaurantele de la munte riscă falimentul

Turiştii care merg în staţiunile de la munte îşi permit din ce în ce mai greu să ia masa la restaurant, din cauza puterii scăzute de cumpărare, ceea ce face ca peste 70% dintre restaurante să fie în pericol de a da faliment şi peste 15.000 de angajaţi să rămână fără locuri de muncă, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
“Restaurantele de la munte sunt ameninţate cu falimentul din cauza sărăciei turiştilor. O masă la restaurant în staţiunile montane este din ce în ce mai scumpă, iar turiştii aleg să sară peste mese, să mănânce din pungă, din ce şi-au luat de acasă, sau să cumpere mâncare de la supermarket”, a declarat Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.
El spune că în ultimii ani scumpirea alimentelor, cumulată cu creşterea tarifelor la utilităţi, a dus la majorarea preţurilor în restaurante. Din acest motiv, mai mult de jumătate dintre turişti nu mai intră în restaurante, cu excepţia mesei de dimineaţă, în cazul în care au micul dejun inclus în preţul de cazare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!