Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

30 noiembrie 2014

Degustare de vinuri de la Crama Atelier M1
la Restaurantul Cinque Terre, Ploiești



Joi, 27 noiembrie, la Ploiești, la restaurantul Cinque Terre, un local recomandat de mulți dintre localnici și nu numai, ca fiind unul dintre cele mai de succes locații cu specific gastronomic italienesc din acest oraș, a avut loc prezentarea și degustarea ultimelor creații ale Cramei Atelier M1, sub stricta coordonare și prezentare a domnului Valentin Ceafalău.

De ce la Restaurantul Cinque Terre? Pentru că, după cum îi spune și numele, care a fost inspirat de una dintre cele mai renumite porțiuni de pe coasta Rivierei Italiene, Cinque Terre promovează o bucătărie italiana și mediteraneană, preparatele din meniu fiind realizate de chef Alberto Vitale, crescut și școlit în spiritul gastronomiei peninsulare.

Degustarea a început după „tiparul” stabilit pentru acest turneu de promovare, primele vinuri care s-au prezentat în paharele celor peste 20 de invitați, printre care am avut onoarea să fiu prezent, împreună cu soția mea și în compania prietenilor mei Irinel Macici (sora lui Răzvan Macici „dirijorul șef” al Cramei Atelier M1) și Adrian Obrejan proprietarul magazinului de vinuri specializate ”Casa de Vinuri” - despre care v-am vorbit în acest articol.

S-a început cu prezentarea cele două vinuri albe ale campaniei, Sauvignon Blanc 2013 și Chardonnay 2012, ambele din colecția Leat 6500. Cele două vinuri albe au impresionat participanții prin stilul lor și i-au pregătit pentru „explozia de arome” a vinului Charme de la Mer, văzut de mulți ca fiind „vedeta serii”.

După o scurtă pauză, cei prezenți, au avut parte de o surpriză pregătită de către Irinel Macici: tocmai din Nederburg, Africa de Sud, Răzvan a intrat în direct cu noi, prin video-chat și ne-a transmis câteva gânduri, precum și viziunea sa despre proiectul „cramei mici din crama mare” de la Murfatlar. Preferințele multora dintre cei prezenți s-au schimbat odată cu intrarea în degustare a vinurilor roșii, Leat 6500 Pinot Noir 2012 și Arezan Fetească neagră 2012, care au fost puse la aerat aproape două ore, pentru a-și etala cât mai bine aromele dense și cărnoase de fructe coapte, încadrate de tonurile de cacao și ciocolată, date de maturarea lor în baricuri de stejar.

Seara s-a încheiat cu desertul Amprenta Muscat Ottonel 2013, dar și cu „premierea” celor mai atenți și activi dintre participanți (chit că eu am vrut să contest unul din ”concursuri”, considerat de mine ca fiind incorect premiat!!! Dar, să lăsăm deoparte impresiile personale, atâta timp cât a fost la mijloc o impresie a arbitrului de concurs!).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!