Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

24 noiembrie 2014

În restaurant, să nu comanzi niciodată... al doilea cel mai ieftin vin din meniu



Ca să fii un adevărat cunoscător în materie de vinuri, e important să știi și informațiile din interiorul acestei lumi. Iată câteva lucruri pe care le știu specialiștii în domeniu, dar nu și consumatorii.

1. Evită al doilea cel mai ieftin vin din meniu
În majoritatea restaurantelor, acesta este cel pentru care proprietarii plătesc cel mai puțin. Ei mizează, în schimb, pe faptul că cei mai mulți dintre clienți nu vor să pară zgârciți. Astfel, în loc să-și comande vinul casei, îl vor alege pe următorul ca preț. Cu toate acestea, de cele mai multe vinul casei este mai bun decât cel mai ieftin din listă.

2. Nu este o regulă ca vinul alb este făcut din struguri albi, iar vinul roșu din struguri negri.
Ar fi prea simplu. Ca să facă vin alb, producătorii folosesc sucul de la ambele categorii de struguri. Cel roșu, ca să aibă pigmentul pronunțat, folosește coaja de la strugurii negri.


Drept exemplu, vă rog să achiziționați și să gustați Cabernetul Sauvignon (vin roșu în general) alb, de CALOIAN, de la Crama Oprișor.

3. Sticlele de vin nu sunt precum picturile – nu le ține expuse în casă
Nu le ține până la nesfârșit. La un anumit punct, trebuie să le consumi. De altfel, orice iubitor de vin îți va spune că nu trebuie să mori până nu-ți bei toate sticlele de vin din pivniță.

4. E nevoie de 600 de boabe de struguri ca să se producă o jumătate de sticlă de vin.

5. Nu comanda vin la pahar, alege sticla
Ca regulă generală, trebuie să știi că prețul unui pahar de vin este echivalent cu prețul de achiziție al întregii sticle. Astfel, dacă prețul este cuprins între 15-20 lei, probabil tot atât a costat întreaga sticlă de vin. De atfel, cele mai mari câștiguri ale restaurantelor, vin din comercializarea vinului la pahar.

PS
Din păcate, restaurantele nu prea preferă să achiziționeze vinuri de foarte bună calitate (ca să nu zic de excelentă calitate). Patronii preferă vinuri modeste (cu indicativul de cel mult DOC, dacă nu cumva e chiar vin de masă), de valoare mică la chiziție, pentru că, și consumatorii, nu se aruncăm spre vinurile de excelență, valoarea lor fiind pe măsură. Iar câteodată (ca să nu spun ”mereu”), se preferă berea... că e mai economică și mai pe gustul tuturor! MARE GREȘEALĂ!  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!