Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

7 februarie 2014

Care sunt vinurile cu care se otrăvesc românii



Din păcate, începem postările de anul acesta, cu o știre proastă (chiar dacă poza e chiar foarte frumoasă, nu?)! Dar ce să-i facem, trebuie ca românașul nostru să afle până la urmă și cu ce se îmbată nu numai cu ce se îndoapă (scuze pentru limbaj!).
Așa că începem cu un anunț făcut în urma unui control realizat de UE privind vinurile care se comercializează în România!
Iar rezultatul controlului a fost unul și dur: în ţara noastră se consumă cele mai proaste și periculoase vinuri. Peste 30 de sortimente de vin au fost descoperite ca având cantități de alcool, zahăr, conservanți și arome mult peste limita admisă. 
În fapt, vinurile ieftine românești sunt realizate din apă exogenă, alcool din trestie de zahăr sau porumb și zahăr.
Pentru că unele sortimente sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea populației, au fost date publicității și numele companiilor și produsele acestora care trebuiesc evitate. Majoritatea sunt din soiul alb demisec.

Iată lista cu unele vinuri ”periculoase”:
Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60%) și zahăr (40%).
Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30% zahăr, restul apă și alte arome.
Strămoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30%, plus apă și alte arome.
Perla Dunării – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă.
Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30% zahăr, iar restul apă.
Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.
Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea
Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea
Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea
Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa, vinuri contrafăcute și produse de Bachus Buzău.

În general, mai toate vinurile care se comercializează pe piață la un preț de sub 15 lei sticla de 750 ml sunt periculoase pentru sănătate.
Consumul unor astfel de produse, mai ales dacă acesta este constant și în cantități de peste o 250 ml zilnic, provoacă un complex de afecțiuni care pot afecta definitiv și iremediabil unele organe precum pancreasul și ficatul. Afectat va fi și sistemul cardiovascular, creierul (consumul de ”alcool” rezultat și apă și zahăr alimentează demența), dar și rinichii. De fapt, consumând aceste produse se provoacă inconșient o otrăvire gravă a organismului”, precizează doctor Maria Mihai-Albu.
Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor ieftine și periculoase pe piața românească. 
Așa zisul vin care costă în vrac sub 6 lei pe litru conține chimicale care dăunează grav sănătății
Asistăm la o adevărată invazie de asemenea produse, care nu toate sunt produse în România. Există pe piață și vinuri din Spania sau Italia care au un preț mic și o calitate îndoielnică.
Așa că, atenție români! Pentru că automobile! *:D big grin






3 comentarii:

  1. Ce vinuri vrac recomandați si de la ce preț ar fi sigure pentru consum?
    Foarte interesant blocul.păcat pentru "mon jardin". Taverna din cina mai este deschisa?sunt ploiestean.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Pentru vinuri vrac foarte bune și calitativ și preț... dacă sunteți și ploieștean vă recomand cu multă seriozitate magazinul CASA DE VINURI de la Complexul Mare Nord (aici găsiți date: http://www.icre-negre.ro/2013/11/de-unde-cumparam-vin-adevarat-in.html). Au vinuri foarte bune (vorbim acum de vrac) de la Jidvei, Budureasca, Huși și chiar Ostrov!!! Dar și cele de la Recaș, Cotnari sau Segarcea! Încercați cu încredere și alegeți ceva pe gustul dvs și al prietenilor dvs.!
      2. N-am scris nimic despre Mon Jardin...! Cred că ați făcut o confuzie între acest restaurant și Mon Cher... despre care am scris! Într-adevăr, mare păcat ca n-a putut sta în piața ploieșteană!
      3. Restaurantul de la Cina, Taverna Lipoveanului, din păcate s-a închis! Prea puțini apreciază un pește bine făcut! Tot micii, ceafa și ciorba de burtă este pe placul românașului...! Afirmație valabilă și pentru răspunsul 2.
      PS
      Vă mai aștept cu comentarii, sugestii și chiar lămuriri!

      Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Mulțumesc pentru răspuns.scuze pentru confuzia cu restaurantul.păcat ca localurile bune nu rezista.cred ca e vorba de educația culinara a noastră dar poate si de puterea de cumpărare cum se spune.toate bune.

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!