Este o reteţă extrem de simplă, gustoasă, cu ingrediente uşor de găsit prin orice supermarket. Am făcut doar câteva îmbunătăţiri faţă de reţeta cunoscută, iar rezultatul n-a fost altul decât, citez: “tare buuuuun”!
Încercaţi-o şi voi!
Ingrediente pentru 2 persoane:
1 plic cu amestec de salată (150 g) – “Bolero Mix” de la Eiseberg
100 g branză FETA, tăiată cubuleţe
4 cepe verzi subţiri, tocate
12 ouă de prepeliţă, fierte tari şi tăiate în jumătate
2 linguri de stafide negre, mari şi cărnoase
1 lingură de seminţe de pin, uşor prăjite
2 linguriţe de muştar dulce (clasic)
2 linguriţe de zahăr
½ linguriţă de sare
½ linguriţă de piper alb
1 lingură de suc de lămâie
1 lingură de oţet alb, de bună calitate (sau oţet balsamic)
4 linguri de ulei de măsline
Preparare:
Într-un bol măricel amestecăm muştarul cu sucul de lămâie, oţetul, zahărul şi sarea, până ce se dizolvă zahărul. Adăugăm treptat uleiul şi amestecăm energic cu un tel, până ce se obţine o emulsie de culoare aurie. Acoperim cu folie bolul şi îl lăsăm 10 minute, ca aromele să se infuzeze.
Se amestecă bine într-un castron mare salata, ceapa verde, stafidele şi seminţele de pin. După ce le-am amestecat, punem brânza Feta şi mai amestecăm uşor tocmai ca Feta să nu se fărămiţeze, după care adăugăm la suprafaţa salatei astfel obţinute, jumătăţile de ouă de prepeliţă.
Chiar înainte de a servi salata, se toarnă sosul în castron.
Salată cu ouă de prepeliţă ... Done!
POFTA BUNA!
Multumim de reteta,daca mai ai si alte retete cu oua de prepelita te rog sa le publici .Iti sunt recunoscatoare pentru retetele de prepelite (si de celelalte)intotdeauna rezultatul a fost grozav!
RăspundețiȘtergereaM INCERCAT SI EU O RETETA CU OUA DE PREPELITA
RăspundețiȘtergereCARE SUNT F SANATOASE ,SINCER,NU A IESIT ATAT DE GUSTOASA CA ACEASTA.FELICITARI