Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

2 martie 2015

Degustare de vinuri cu OSR 2011, la Mon Jardin Ploiești

Vineri 27 februarie, la Ploiești, la restaurantul Mon Jardin, un local cochet, amenajat într-o superbă casă de epocă, placată cu marmură și coloane, în care regăsim un meniu gastronomic deosebit, un locat apreciat de mulți localnici ai acestui oraș, a avut loc prezentarea și degustarea unor vinuri ale următoarelor crame: Casa de Vinuri Cotnari (vinurile aceastei crame au fost prezentate de sommelierul Ștefan Timofti) Moșia de la Tohani, VinArte, Corcova, Crama Averești și Crama Mennini), sub stricta coordonare și prezentare a domnului Marian Timofti, Președintele OSR 2011.

Degustarea a început după „tiparul” stabilit pentru acest turneu de promovare a vinurilor produse în România, vinuri noi și/sau vinuri medaliate la diferite concursuri (acțiune care poartă numele de Atelierul OSR 2011 gândit și pus în practică de Ștafen Timofti), care s-au prezentat în paharele celor peste 20 de invitați (printre care am avut onoarea să fiu prezent, dar și în compania mai multor prieteni care mi-au acceptat invitația pe care le-am făcut-o de a participa la acest eveniment), vinurile albe, apoi vinurile rose și terminând cu vinurile roșii.

S-a început cu prezentarea cele trei vinuri albe ale Cramei Averești (Zghihara de Huși, un cupaj din Zghihara de Huși & Aligote (comercializat sub numele de Rene Faure) și Sauvignon Blanc, o Fetească Albă a Cramei Mennini după care au urmat minunatele vinuri ale Casei de Vinuri Cotnari: Colocviu la Moscova, Grasa de Cotnari vinificată în sec. Apoi am savurat și Chardonnay-ul de la Corcova (Dealurile Racoveanu) și pe cel de la Moșia de la Tohani, un vin baricat (din colecția Special Reserve), a anului 2013.

La categoria vinurilor rose, cu toți au apreciat și savurat Colocviu la Paris (adică Busuioaca de Bohotin vinificat la sec) al Casei de Vinuri Cotnari. Toată lumea a rămas uimită de parfumul și aromele acestui minunat soi, gustat de ei pentru prima dată sub vinificarea în sec și nu în demidulce sau dulce.

Seara s-a încheiat cu un purpuriu de vinuri roșii, la care au fost multe păreri, după gusturile fiecăruia (și așa era și normal!): Fetească Neagră Domenii Casa de Vinuri Cotnari, Merlot Prince Mircea, Nedeea, Corcova: Cabernet Sauvignon & Merlot (Dealurile Racoveanu), Fetească Neagră baricat 2012 Tohani, Negru de Dragășani Crama Menini.

Fiecare vin a fost superb prezentat, povestit, comparat cu alte vinuri, recomandat pentru felurilor culinare cu care s-ar asocia, aducând un surplus la valoarea lui dar și a preparatului în sine.
Multe informații excelente, unele dintre ele având șansa să fie vizionate pe ecranul TV din sală prin intermediul multor documente și imagini pe care Marian Timofti le avea pe laptopul său, făcând astfel ca aceste informații să fie pentru unii dintre noi chiar unice, pentru că nicăieri nu le-au auzit sau citit până acum. 
O prezentare ce ne-a deschis ochii și apetitul pentru vinuri. Și asta e bine. E bine pentru că noi ca români știm doar atât: Ciobă de burtă, Ceafă la grătar cu cartofi prăjiți și desigur... bere!

Un show adevărat! Un prezentator deosebit! Un public minunat! O seară de neuitat!
Așa că... vorba cântecului...:
Și-altă dată
Și-altă dată, 
O s-o facem 
Și mai și mai lată! 

Pe bune!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!