Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

8 aprilie 2013

Consumul de pește ne poate prelungi viața


Mai țineți minte, renumita ”reclamă” comunistă afișată pe toate gardurile, inclusiv pe toată fațada stadionului Giulești, lângă Gara de Nord din București... ”Nici o masă fără pește”??? Ei bine, să știți că ar trebui s-o punem acum în aplicare, deoarece consumul de pește poate prelungi viața umană cu câțiva ani! Clar? *:D big grin  
E vorba de faptul că, în grăsimea peștilor există un conținut de acizi grași de tipul Omega-3, ce reduc considerabil riscul îmbolnăvirilor, mai ales a celor cardiovasculare. Conform unor studii de specialitate, două porții de pește gras pe săptămână, pentru persoanele în vârsta, sunt capabile de a prelungi durata de viață cu mai mult de doi ani.
Acizii grași Omega-3 pot fi găsiți în anumite tipuri de pește cum ar fi somnul, tonul, somonul, halibutul, sardele, anşoa, macrou, scrumbia și fructele de mare. Grăsimile din aceste specii de pește, au de șapte ori mai mult Omega-3 decât Omega-6.
Specialiștii cred că acest efect se datorează prezenței în grăsimea peștilor a acizilor grași Omega-3, care pot reduce la mai mult de o treime, riscul de deces din cauza bolilor de inimă.
Pentru a demonstra acest lucru, cercetătorii au analizat dosarele medicale a 2.700 de locuitori din SUA, cu vârsta minima de 65 de ani. Participanții la acest studiu au oferit periodic teste de sânge, au fost supuși unor   examinări efectuate de către un medic și au descris stilul lor de viață și problemele de sănătate pe care le-au întâlnit în perioada de examinare. Rezultatele au arătat că la voluntarii la care s-a găsit în sânge un nivel ridicat din cele trei tipuri de acizi grași Omega-3, au avut un risc de deces prematur cu 27% mai scăzut.
Acizii Omega-3 pot fi de trei feluri:
EPA (acid eicosapentenoic);
DHA (acid docosahexenoic);
ALA (acid alfalinoleic);
Astfel, primul tip de Omega-3 reduce riscul de deces de boli de inima cauzat de afecțiuni coronariene și aritmii, al doilea tip, reduce riscul de deces din accident vascular cerebral, iar al treilea tip previne atacurile de cord.



În acest fel putem trece la Dieta Mediteraneană, care presupune un echilibru sănătos între consumul de acizi grași Omega-3 și Omega-6. Mai multe studii au demonstrat că persoanele care folosesc această dietă sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta boli de inimă. Dieta Mediteraneană nu include prea multă carne bogată în acizi grași Omega-6 ci din contră, pune accentul pe consumul de alimente bogate în acizi grași Omega-3. Asta înseamnă, că în afară de consumul de pește, e necesar să se includă și cereale integrale, ulei de măsline, usturoi, fructe și legume proaspete și un consum moderat de vin alb sau roșu sec.

POFTĂ BUNĂ!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!