Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

23 martie 2011

Peste in stil Mexican


Vă prezint astăzi o reţetă extraordinar de simplă, dar foarte gustoasă!
Un preparat superb, care se poate prepara din mai multe tipuri de peşte, cu condiţia să fie un peşte cu carne albă, dulceagă, fără oase (cod alb, calcan, pangasius, etc). Se obţine un preparat bine echilibrat aş putea spune dar totuşi puţin iute (cine vrea mai iute, n-are decât să mărească doza de ardei iuţi) şi puţin dulceagă (de la roşiile din compoziţie). O aromă citrică mai mare, o puteţi obţine prin suplimentarea de suc de limetă.
A fost o adevărată plăcere să-l savurăm!

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 fileuri de peşte alb (cod, pangasius, calcan etc) cu piele sau fără
2-3 linguri de ulei de măsline
1 ceapă medie tăiată solzişori
3 ardei iuţi verzi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
¼ de linguriţă de chimen măcinat
¼ de linguriţă de boia iute
3 linguri de roşii tăiate cuburi (din conservă)
½ de limetă, sucul de la
½ de limetă pentru decor
3-4 roşii cherry pentru decor
coajă de limetă sau lămâie tăiată subţire pentru decor

Preparare:
Nu trebuie să mai reamintesc, probabil, că peştele se spală şi se usucă cu prosoape de hârtie. Se asezonează cu sare şi piper pe ambele părţi.
Încingem tigaia cu uleiul de măsline şi adăugăm în ea ceapa, ardeiul, usturoiul, boiaua iute şi chimenul.


După ce le călim pe toate timp de 7 minute, adăugăm şi roşiile tocate. Mai ţinem pe foc 2-3 minute şi dăm întro parte legumele călite, făcând astfel loc pentru prăjirea peştelui direct pe tigaie.


Adăugăm peştele în tigaie şi îl prăjim la foc mediu 6-7 minute pe fiecare parte, până e bine pătruns.


Acum, când toate sunt gata, începem montarea în farfurie.
Fileul de peşte se pune în farfurie, montăm peste el, legumele care s-au călit în tigaie. Ornăm cu fâşii de coajă de lime si/sau lămâie, 2-3 bucăţi de limetă şi câteva roşii cherry.
Garnitura o alegeţi pe cea care o doriţi.


Peşte în stil Mexican ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:

4 comentarii:

  1. A trimite un comentariu inseamna mai degraba a face, conform DEX: "o apreciere, comentare (în spirit critic) a unei probleme, a unui eveniment etc.; material publicistic". Ori la postarea aceasta, ca de altfel pentru toate articolele blogului, nu poti decat sa APRECIEZI (prețuire, stimă; considerare - tot DEX zice!). Si as mai spune ca ceea ce apare aici este nu doar etalarea unei arte culinare pe care Marcel o stapaneste, ci mai degraba atitudinea superioara a maestrului in fata ucenicilor! Atitudine etalata elegant, cu umor si cu mare prietenie!

    RăspundețiȘtergere
  2. @alison:
    Repet inca odata: La cum a prezentat Jeni comentariul ei, M-A LASAT FARA CUVINTE!
    Sunt si incantat si bulversat in acelasi timp!
    :)

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!