Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

26 iulie 2010

Vita cu chili si orez prajit (Chili Beef Fried Rice)

Chili Beef Fried Rice - asta ar fi denumirea originala invocand traducere in limba engleza. 
Reteta originala din Taiwan, are mai multe variante, unele cu ou, altele fara ou, unele cu anumite legume, altele cu alte legume. 
Problema e ca obtinem in final un produs plin de savoare si culoare cu un gust dulce-acrisor si picant in acelasi timp.
Pe acest produs, mi-am testat pentru prima data vinul de orez cumparat acum catva timp de la Dragonul Rosu!


Dar sa vedem ce am folosit eu la aceasta reteta (Dvs. puteti sa mai inlocuiti unele alimente cu altele).

Ingrediente pentru 2 persoane:
250 g de muschi de vita (sau vrabioara de vitel)
125 g de orez cu bob lung fiert conform indicatiilor producatorului (chiar cu o zi inainte)
3 linguri de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
2 linguri de sos de peste
2 linguri de sos de soia
2 linguri de vin de orez (sau vin alb sec)
2 lingurite de condiment "5 arome"
2 linguri de faina
4 catei de usturoi
2 cm de ghimbir proaspat razuit
1 ardei iute rosu pentru gatit
1/3 ardei gras rosu, taiat cubulete
1/3 ardei gras verde taiat cubulete
2 linguri de boabe de porumb dulce (din conserva)
2 linguri de mazare verde (din conserva)
1 ardei iute rosu si 1 ardei iute verde, taiati in diagonala in fasii subtiri, pentru ornat
1/4 lingurita piper alb
patrunjel tocat (eu nu pun pentru ca am probleme cu el)

Preparare:
Spalam carnea de vita, o stergem cu prosoape de hartie si incepem sa o feliem in fasii foarte subtiri. Punem fasiile de carne intrun bol, peste care presaram condimentul "5 arome", amestecam bine, punem si o lingura de  vin, amestecam din nou, presaram faina (ea va face ca bucatelele de carne sa ramana suculente) si amestecam totul bine, ca faina sa cuprinda toate bucatelele de carne. Acoperim bolul cu folie alimentara.


Punem bolul cu carnea astfel tratata in frigider si o lasam la marimat cat mai mult posibil. Chiar si peste noapte (ar fi de preferat).
Cand dorim sa pregatim produsul (in functie de cate ore a stat la marinat, incingem uleiul intrun wok (sa nu va speriati ca e mai mult ulei ca de obicei, asta pentru faptul ca, vom pune si orezul la prajit si acesta v-a absorbi si el ulei). 
Punem usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul la prajit. 


Amestecam continuu si cand aromele s-au intrepatruns, punem la prajit carnea.


Rumenim carnea si adaugam in tigaie legumele. Prajim in continuare nu mai mult de 1 minut.


Amestecam continuu, si prajim amestecul circa 2 minute. Orezul preparat comform indicatiilor producatorului (poate fi si un orez fiert cu o zi inainte) se pune peste amestecul de carne si legume din tigaie.


Amestecam toate ingredientele inca 1 minut. 


Chiar daca culorile din acest moment sunt frumoase si viu colorate, trebuie sa punem pentru aroma si pentru "colorarea" orezului, sosul de peste si sosul de soia. Mai punem si restul de vin de orez si piperul alb.
Amestecam 30 de secunde toate ingredientele si putem sa luam tigaia de pe foc si sa facem montajul farfuriilor.


Vita cu chili si orez prajit ... Done.

POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!