Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

14 aprilie 2017

Un celebru somelier... vă sugerează ce vin să cumpărați



Acest renumit expert în vinuri este autorul cărții „Să bei ca un miliardar”.
Miliardarul poate alege băutura cea mai cea mai din întreg asortimentul din departamentul de vin sau din restaurant.

Mark Oldman cu siguranță știe cum să aleagă un vin bun. Acest domn a făcut furori în presă prin declarația sa despre faptul că prețul băuturilor alcoolice rareori corespunde calității. Nu este neapărat ca prețul vinului să fie proporțional cu gustul!

Atunci când sunteți în secția de vinuri, primul lucru pe care îl faceți, vă uitați la cele mai scumpe vinuri. Acum întoarceți-vă! Pe noi ne interesează cele mai ieftine vinuri. Probabil credeți că somelierul nu este în apele sale după atâtea degustări. Greșit. El cunoaște secretul care este știut doar de proprietarii de fabrici de vinuri.

De obicei, vă rușinați să cumpărați un vin ieftin pentru a nu părea prea ieftin, necunoscător și zgârcit. Noi cumpărăm un vin scump ca partenerul sau prietenii să aprecieze gustul nostru și bunăstarea noastră. Producătorii de vinuri cunosc foarte bine această slăbiciunea a noastră, de aceea profită din plin de ea.



„Știind că poziția a doua și a treia de la sfârșit se vor cumpăra cel mai repede, vânzătorii pot să pună special în acel loc sticle de vin false, chiar și evidențiind vinul.”

Cel mai bine este să alegeți un vin nu prea scump cu o denumire greu de pronunțat. Aceste vinuri sunt mai ieftine, deoarece ele nu sunt atât de renumite. Însă printre ele puteți găsi o adevărată comoară!



„Dacă sunteți într-un restaurant, nu vă rușinați să cumpărați cel mai ieftin vin, pe alți clienți îl ignoră temându-se să nu pară zgârciți. Cu cât nu îl cumpără alții, cu atât el va sta mai mult pe rafturi și va fi mai prețios”.

Rețineți: orice vin va fi mai gustos dacă este rece. Dacă mergeți la un picnic, răciți bine vinul și înveliți-l în folie de aluminiu, atunci vinul se va păstra rece. Iată adevărata desfătare, să vă permiteți să simțiți adevăratul gust al băuturii, să nu vă leneviți să faceți ceva pentru propria plăcere… ca un adevărat miliardar.



Cum e mai bine să cumpărați vin într-un restaurant, un pahar sau o sticlă? Mark Oldman ne propune un simplu truc: împărțiți prețul unei sticle la 5. Veți afla exact cât va trebuie să plătiți suplimentar pentru un pahar de vin!

Dacă stați la îndoială ce vin să cumpărați, căutați un sfat în internet. Există o mulțime de  site-uri, unde sunt expuse diferite păreri despre un vin sau altul. Este foarte interesant!


sursa: perfect-ask.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!