Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

27 ianuarie 2016

Vinul roșu și Tescovina = Sănătate curată



În ultima vreme, apar tot mai multe articole despre beneficiile unui compus polifenolic, ce este produs de diferite plante atunci când sunt supuse unor condiţii nefavorabile de mediu, infecţii fungice şi raze ultraviolete.
Este vorba de RESVERATROL antioxidantul magic descoperit de cercetătorii secolului XXI.
Resveratrolul este o substanţă liposolubilă şi a atras atenţia cercetătorilor în anul 1992 după ce a fost descoperită prezenţa lui în vinul roşu. S-a ajuns la concluzia că resveratrolul poate explica “paradoxul francez” (francezii manâncă alimente grase, consumă mult vin roșu, cafea, fumează-n draci..., dar sunt mult mai sănătoşi şi mai slabi decât persoanele din alte ţări).
În limbaj medical, Resveratrolul este un antioxidant, iar antioxidant înseamnă, în primul rând, anticancer, prevenție și terapie, antiîmbătrânire, antiinflamator etc, etc.
Resveratrolul se găsește în tot ceea ce noi numim fructe și legume ”negre”, de fapt sunt de o culoare intermediară, între indogo, negru și vișiniul cel mai închis. De aceea, Resveratrolul este considerat ca fiind cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum fiind de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Cercetătorii canadieni din Alberta le dau veşti bune și celor care nu au chef sau nu pot să ardă caloriile suplimentare în sala de gimnastică. Specialiştii susţin că un pahar de vin roşu este echivalentul unei ore de gimnastică pentru arderea caloriilor. Super tare, nu?
Studiile privind efectele consumului de vin roşu făcute de către canadieni au arătat care sunt beneficiile Resveratrolului pentru cei care nu prea sunt amatori de mers la sala de gimnastică.
Astfel, ei au descoperit că Resveratrolul din vinul roşu are aceleaşi beneficii ca şi exerciţiile de gimnastică pentru arderea caloriilor. În plus, Resveratrolul îmbunătăţeşte performanţele fizice, funcţionarea inimii şi întăreşte musculatura! Ați înțeles, da?
Beneficiile pentru organismul uman ale vinului roşu sunt foarte bine documentate, având o istorie bogată. S-a demonstrat că persoanele care consmă un pahar (?!?!?!) de vin roşu pe zi este puţin probabil să se îmbolnăvească de cancer sau să facă demenţă. De asemenea, vinul roşu reglează este bun pentru inimă, încetineşte procesul de îmbătrânire şi reglează conţinutul de zahăr în sânge (atenție diabeticilor... beți vin roșu de calitate, nu de mâna a doua sau a treia... adică de-ăla care se vinde pe marginea drumului...!).

Dar pentru ca efectul scontat să se manifeste, este esenţial ca vinul roşu să se consume exact ca un medicament, cu moderaţie şi să nu se transforme în exces, caz în care efectul fiind exact contrariul. Efectele nu sunt valabile şi în cazul vinului alb. Pentru cei care nu consumă vin roşu, Resveratrolul se găseşte şi în strugurii roşii, ciocolata neagră, untul de alune şi în afine.

Dar în ultima vreme, tot mai mult se vorbește și despre TESCOVINĂ, da, tescovina noastră românească (cunoscută și sub denumirea de ”boască” sau ”boștină”), tocmai pentru faptul că este obținută din acele resturi de pulpă, sâmburi și coji de struguri rămase după prepararea vinului.
Ion Bobaru, un farmacist din Brăila ne atrage atenția cu un articol publicat, prima dată, în "Formula AS" din 2012 cu privire la Resveratrolul din tescovină, citez: ''Puțini sunt cei care știu că tescovina este, de fapt, cel mai important produs obținut din struguri. Unii o folosesc pentru prepararea țuicii, dar cei mai mulți o dau ca hrană la animale sau o aruncă. Coaja, pulpa și sâmburii strugurilor de culoare închisă au cel mai ridicat conținut de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit de cercetători. În vinul roșu trece doar 10% din resveratrol, restul de 90% rămâne în tescovină și este aruncat'', spune Ion Bobaru.

Așadar... pentru o viață lungă și sănătoasă... vă recomand consumul de vin roșu și tescovină cu moderație, că-i ”mai bune” decât toate!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!