Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

21 august 2013

Ce semnifictie au barele colorate de pe tuburile cu crema


Chiar dacă nu postez o rețetă sau ceva din domeniul culinar (cum am postat despre diferitele beneficii care ni le oferă nucile și alunele de toate felurile etc.), azi sunt convins că vă ajut să vă păstrați totuși sănătatea la cotele cât mai sus posibile! Dar asta depinde de voi, desigur!
Toți folosim pastă de dinți și creme (doamnele mai ales, au creme de zi, de noapte, pentru piele, creme de protecție pentru plajă etc, etc.) pe care le cumpărăm și le folosim din tuburile de plastic. Ați observat vreodată că fiecare tub pe partea din spate este obligat să aibă niște dungi sau pătrate (vezi foto). 
Acestea sunt în general în diferite culori: negru, maro-închis, albastru-închis, roșu-închis (în general, culori închise), dar pot fi și roșii și verzi.
V-ați întrebat oare, ce înseamnă?
Ei bine, iată semnificația acestor dungi colorate...!

Pentru tuburile cu creme:
               Barele negre sau în culorile întunecate, indică faptul că produsul pe care îl utilizați, este compus în întregime din produse chimice! 
             Barele roșii indică faptul că produsul are în compoziție aproximativ 70% produse chimice și 30% produse naturale.
           Barele verzi indică faptul că folosiți un produs, fără chimicale! Constă numai din substanțe naturale!

Pentru tuburile cu pastă de dinți:
                Negru - conține substanțe chimice care sporesc boala parodontală;
                Roșu - conține substanțe care sunt dăunătoare sănătății;
                Albastru - conține substanțe sintetice ce nu sunt periculoase pentru sănătate;
                Verde - contine 100% materii prime naturale, materiale eco-prietenoase.

Preferabil, desigur, este de a utiliza produse naturale
Vă doresc sănătate!

 

7 comentarii:

  1. La prima vedere suna foarte plauzibil ce spuneti aici. Dar mai sunt si alte explicatii. Iata: http://www.hoax-slayer.com/squares-on-tube-hoax.shtml

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti un site pe care imi face placere sa-l vizitez deseori. De aceea am trimis comentariul anterior. Ar fi pacat sa va 'stricati reputatia' publicand articole cu continut neverificat. Pe vremuri umbla o regula in institutiile media: verificati informatia din trei surse si abia apoi faceti-o publica. Nu-i nevoie sa aprobati/publicati acest comentariu, considerati-l feedback. De la un cititor caruia ii pasa :). Cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Inclin sa cred ce am citit in articolul de la link-ul dat de cititoarea de mai sus.Pentru ca daca ar fi altfel,ma gandesc ca aceleasi marcaje ar trebui sa le regasim si pe borcanele de crema, ori asta nu se intampla.M-am dus si am verificat la mine.Ele apar doar pe tuburi.Iar la creme in tub am gasit si marcaj albastru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scopul acestor dungi este de a facilita procedura tehnica de lipire a produsului. Utilajul de ambalare citeste aceste dungi si sigileaza corect tubul.
    Asadar, fie ca vorbim despre culori verzi, albastre sau negre, acestea nu indica sub nicio forma ingredientele produsului sau natura lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce să vă recomand eu... un simplu blogger?
      Nu găsiți acest răspuns prin... ”religia ortodoxă” sau poate vă lămurește chiar dumnezeu... atotștiutor și atotputernic???
      Ce ziceți?
      Nu??? Nimic???
      Asta e!!!
      GHINION!!!
      :P

      Ștergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!