Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

4 decembrie 2011

Pui Lollipop (Chicken Lollipop)


Epopeea ”Vă dăm gaze când o vrea mușchiul nostru important”, continuă!
Cei de la DistriGaz Ploiești își bat joc de noi în continuare!
Așa că, astăzi am făcut pauză de restaurante (ca și ieri de fapt, când am cumpărat din oraș un pui întreg făcut la rotisor, cartofi prăjiți - of Doamne - și cu un mujdei zdravăn făcut în casă, am devorat biata păsărică) și am hotărât să repunem în funcțiune friteuza, care de aproape 7-8 ani, n-a mai produs nimic!
Cu o cutie întreagă de aripioare de pui și o butelcuță de ulei de palmier, să ne apucăm de treabă!

Ingrediente:
10 aripioare de pui
2 litri de ulei de palmier (dar în cantitatea asta, vom prăji de mai multe ori)
1 ou
2 linguri de făină
2 căni de cornflakes, bine mărunțite, pentru a face foarte crocante aripioarele
2 linguri de cimbru uscat
sare și piper după gust

Preparare:
Luam o aripioară (spălate și uscate pe prosop de hârtie), tăiem aripioara în 2 părți. Partea dinspre piept o dăm deoparte și o pregătim separat. Partea din mijloc și vârful aripii le luăm, le dăm peste cap încheietura.
Tragem în jos vârful aripii, până când, prin piele, vor ieși cele două oscioare a părții de mijloc a aripi.
Tăiem cu un cuțit partea de vârf a aripi.
Mijlocul aripi, îl forțăm să scoatem cele două oase, iar osul mai subțire, tragem de el și-l scoatem din încheietură!
Carnea rămasă pe osul mai gros, se va trage spre încheietura rămasă, făcând un fel de ”buzdugan” din aripioara! (vezi foto de mai jos).
Sper că voi posta poze sau chiar un filmuleț cu tehnica asta de facut aceste așa numite Lollipop, dar trebuie să aștept venirea fiului meu, că nu am 4 mâini ca să le fac eu pe toate! Eu să prestez tehnica, el să facă pozele și filmulețul! Nu?
Am ”operat” cele 10 aripioare, le-am făcut așa cum am dorit! În stil Lollipop!


Asezonăm cu sare și piper, presărăm cimbrul peste aripioare.


Fiecare aripioară, o presărăm cu făină, o cufundăm în oul bătut până acoperim toată carnea cu oul bătut și presărăm cornflakes peste carne.


Am încins friteuza la 190°C și pentru 10 minute, am prăjit aripioarele (conform indicațiilor de pe ea).
Le-am scos aurii, crocante și aromate. Le-am pus pe un șervețel de hârtie pentru a scurge surplusul de ulei și le-am montat în farfurie.
Eu am servit Puii Lollipop cu cartofi, prăjiți tot în friteuza și cu o salată verde cu ridichi și ceapă verde!


Pui Lollipop (Chicken Loliipop) ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

PREPARAT GARANTAT DE:



10 comentarii:

  1. Foarte faine! Felicitări, coane, că tare bine arată!
    Să vă fie de bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Andi:
    Merci Coane!
    Sper ca data viitoare sa fac si un mic filmulet cu "belirea" (scuzati, dar asta e!) aripioarelor de pui!
    Fii-miu sa fie acasa!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm...ce bine aratã!tu nu ai gaz iar mie mi sa ars fripteuza:))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ramona Alina:
    Daca patesc si vreo treaba cu friteuza sau cu microundele, inseamna ca sunt blestemat de blogerii care ma citesc si dupa aia mor de pofta!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata f.f.f.f bine.
    Intrebare: aripioarele merg facute asa numai la fripteuza? Ca nu am in dotare :(

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nicu:
    Poti sa le faci si in ceaun sau in orice ai, cu conditia sa fie ulei mult, ca sa acopere carnea (prajire stil deep fry).
    Eu neavand gaze la momentul respectiv... am reconditionat friteuza!
    Sper sa te descurci!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi s-a facut foame!!! Arata f apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  8. mai...vreau s ale fac si eu, dar n-am inteles bine tehnica asta a "taierii si belirii", pardon :)), aripioarelor

    RăspundețiȘtergere
  9. @Alice:
    E clar!
    Trebuie sa-l astept pe fii-miu sa vina acasa, ca sa-l pun sa filmeze toata tarasania asta cu belirea (pardon inca odata) a aripioarelor!
    Dupa care o sa va fie foarte usor sa-l casapiti pe puisor, luindu-i zburatoarea si gatindu-l in stil Lollipop!
    :)

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!