Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

7 august 2011

Targul de Bunatati de la Campina - 06-07 August


6 August, o zi însorită de sâmbătă pe meleagurile Prahovene. Mult soare, dar fără zăpuşeală. Pe un astfel de climat termic, foarte plăcut pentru această perioadă a anului, la Câmpina s-a desfăşurat Târgul de Bunătăţi 2011.
Am plecat din Ploieşti spre Câmpina, pentru a vizita această manifestare. Mai mult am dorit să mă reântâlnesc cu Doamna Stanciulov, patroana renumitului brend “Magiun de Prune Topoloveni”, singurul produs din România cu atestare Europeana.
Drumul nu e lung, 25 de km de la ieşirea din Ploieşti, până la intrarea în Câmpina. Până la Casa Sindicatelor, unde a avut loc Târgul, mai sunt doar 3 km pe bulevardul principal al oraşului.
Cum mă aşteptam, în zona respective, circulaţia era blocată traficului auto.
Am parcat prin apropiere şi am plecat în zona de interes.
La intrare, ca de obicei, parcă zici că fără aşa ceva o să dea faliment Târgul, o imensă tarabă cu un imens grătar pe care sfârâiau mici, cârnaţi, cefe de porc, pastramă de oaie. Fumul gros cu aromele specifice, inundau tot centrul oraşului Câmpina şi nu numai. Deja mă sufoc! Şi vă rog să mă credeţi că nu sunt împotriva “preparatelor” tradiţionale românesti! Dar nu pot să îmi opresc indignarea asupra acestor “grătare”, pentru că tot ce văd pe taraba lor, e cam dubioasa din punct de vedere a provenienţei , calităţii şi prospeţimii. Dar oare ce-i poate opri pe români să nu se simtă bine, indiferent ce mănâncă, dacă berea curge non-stop!


Dar să revenim cu picioarele pe …. Târg.
Puţine standuri din păcate. Şi vorbesc de cele cu adevăratele produse tradiţionale româneşti. Au fost o grămadă de standuri cu “prostioare”. Care sincer, nu-şi aveau locul aici.


Nu am numărat câte standuri expuneau adevaratele produse tradiţionale, dar după mine nu erau mai mult de 15 expozanţi adevăraţi, care se chinuiau să-şi promoveze produsele propri!


Şi am văzut expozanţi cu preparate din carne (cârnaţi afumaţi şi proaspeţi, pastrame), preparate lactate (foarte multe din gama brânzeturilor – burduf, telemea, caş, urdă), băuturi tradiţionale (pălincă), preparate apicole (miere şi derivaţi din miere – dar vorba unui prieten apropiat, mare specialist in apicultură, e vorba de Mierea Naturala, n-aş cumpăra aşa ceva!!!).




Şi în fine, am întâlnit exact ce vroiam să întâlnesc: pe Doamna Bibiana Stanciulov, proprietara fabricii de Magiun de la Topoloveni şi a renumitului brand „Magiun de Topoloveni”, singurul produs alimentar romanesc listat in baza de date a Comisiei Europene şi primul produs românesc cu Indicaţie Geografică Europeană (IGE)!

Doamna Bibiana Stanciulov

Noile produse care au fost anunţate că vor apărea anul acesta prin magazine, erau prezente pe standul Topoloveni. Dulceaţa de cireşe negre şi Dulceaţa de vişine.


Doamna Stanciulov nu a putut aduce şi al treilea produs nou, acesta nefiind încă definitivat. Dar oricum îl aşteptăm şi pe acesta cu nerabdare.
Produsele Topoloveni, oricare ar fi acestea se adresează tuturor consumatorilor, dar cred că în principal celor care au probleme cu diabetul şi celor care sunt nevoiţi să consume produse dietetice.
Încă odata felicitări acestui minunat brand!

Am ajuns acasă şi primul lucru a fost să gust puţin din produsele achiziţionate. Foarte bune!
Sunt convins că o să mai achiziţionez aceste produse. Doar că, ar trebui să atrag atenţia asupra unui mic amănunt: PREŢUL!
Dulceaţa de cireşe negre, un borcan de 260 gr. a costat 20 de lei, iar Dulceaţa de vişine la acelaşi gramaj, a costat 18 lei (bănuiesc că dacă acesta era preţ de producător, înseamnă că, în magazine vă avea un preţ mult mai ridicat!).
Aici trebuie să remarc că pe piaţă, chiar în supermarketuri se comercializează Dulceaţa de cireşe negre (fără zahăr), de import, producţie Franţa – St. Dalfour, la borcan de 284 gr. la doar 12 lei! Deci problema preţului rămâne una foarte stringentă!


Sper că această problemă vă fi rezolvată cât mai repede!

În rest, urez tuturor producătorilor de produse tradiţionale româneşti, mult success pe viitor!





4 comentarii:

  1. Bogdan nasulea15 februarie, 2012

    Au rezolvat problema prețului: cu 225% mai mare si au dat o explicație ... Penibila

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate la anu o sa va intalniti in acelasi targ cu patronul St. Dalfour...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim,
      Nu e nevoie sa va ascundeti sub anonimat, ca toata lumea isi da seama cine sunteti!!!
      Cumva fica doamnei patroane, Diana Stanciulov??? Ce ziceti? Doar asa v-ati laudat! Ca sunteti cea care pe FB si pe site, conduceti toata campania publicitara!
      Asa ca va pot raspunde stimada domnisoara Stanciulov:
      Nu ma mai duc la nici un targ, indiferent cine vine!
      Pe D.na Stanciulov am intalnit-o de 2 ori si s-ar putea sa o mai intalnesc prin Breaza, dar nu cred ca o sa-mi mai faca placere sa mai stau de vorba cu dansa!
      De ce nu mai duc la Targuri? Pentru ca am constatat ca acest fel de manifestare e doar un praf aruncat in ochii cumparatorilor! O minciuna tipic Romaneasca.
      Iar daca cumva, ma mai duc la targuri, nu o sa o mai fac ca sa public ceva de bine!
      Pentru ca n-am de ce!
      In Romania toti vor sa fure. Mai mult sau mai putin!
      Din pacate, se doreste sa se fure MULT!!!

      Ștergere
  3. Apropo:

    Nu suport sa stau de vorba cu ANONIMII..!
    Nu o sa mai las comentariile acestora sa se posteze pe blog!
    Asa ca, identificati-va si sper sa fie cu nume reale!

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!