Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

2 iulie 2011

Vrei un laptop? NU îl cumpara de la eMAG!

eMAG - magazinul celor mai mari ţepe! (sursa foto: Google)
Pe mailul meu, aproape zilnic îmi apar reclamele cu produsele celor de la eMAG (pentru ca am facut un abonament la acest serviciu). 
Am postat inclusiv un link cu cei de la eMAG pe blogurile mele, pentru reclama lor! Şi toate mergeau binişor, tot înainte!
Până când, întro zi, am primit oferta lor care suna foarte interesant: "TVAul înapoi la orice laptop cumpărat"!
Super! Hai să vad ce pot găsi tentant! Am răsfoit Oferta, până când mi-am pus ochii pe unul (nu dau nume, preţ şi nici caracteristici, dar garantat e foarte bun). 
Fac comandă, primesc răspunsul şi a doua zi am fost la magazinul lor din Ploieşti, pentru a intra în posesia lui.
Îl iau, îl probez, cer detalii despre CardulCadou.....! Răspunsul a fost terifiant! O să primiţi CardulCadou prin mail (ok, am zis, ca şi biletele de avion, rezervările pentru vacanţă, etc.).
Mailul a sosit a doua zi cu următorul mesaj (îl transfer aici prin copy-paste, pentru că nu am altă soluţie):
Salut Marcel Iorga,
Iti multumim pentru produsul "...................." achizitionat de la eMAG.ro!
Odata cu aceasta comanda, ai primit un Card Cadou echivalent cu valoarea TVA-ului acestui produs.
Cardul Cadou este in valoare de ..... RON valabil pentru orice produs din categoriile: Televizoare, Masini de spalat rufe, Masini de spalat vase, Aparate Frigorifice, Aragazuri, Cuptoare incorporabile, Plite incorporabile, Cuptoare cu microunde incorporabile, Masini de spalat vase incorporabile
Cardul Cadou poate fi folosit in perioada 1-15 Septembrie 2011 si nu poate fi cumulat cu alte Carduri Cadou.
Codul tau de Card Cadou este: ...........................
Mai multe informatii despre cum poti folosi Cardurile Cadou eMAG gasesti aici.
Iti dorim o zi excelenta!
Echipa eMAG.ro

Cred că am citit mesajul de vreo 5 ori!
Ce treaba aveam eu cu produsele din categoriile enumerate?
In siteul lor cât şi în Reclamă, nu era specificată această "opţiune" forţată! Trebuia să ne dea TVAul înapoi şi eventual de banii respectivi să ne mai putem lua şi alte "materiale" necesare!
Dar NU! Numai alea!

Le-am scris pe siteul lor, la "poziţia" Reclamaţii! Şi am cerut lămuriri urgente, pe mail!
Răspunsul a venit a doua zi, telefonic desigur, ca să nu poată fi folosit ca dovadă (nr. de telefon: 0750018699): "Trebuia să citiţi Regulamentul acestei promoţii....."!
În clipa aia am închis telefonul!
AM MAI LUAT ÎNCĂ O ŢEAPĂ DE LA eMAG şi trebuie s-o înghit!
Apoi am căutat în tot blogul lor, cât şi în reclama primită dar N-AM VĂZUT NICI UN REGULAMENT!

Frumos "lucrat" Domnilor de la eMAG! Vă consider nişte HOŢI ORDINARI!
Şi cu această ocazie vă scot reclamele "ruşinoase, ordinare şi mincinoase" din blogurile mele!

Prieteni dragi! Vreţi un laptop? NU îl cumpăraţi de la eMAG!
Adresaţi-vă unei firme sau unor magazine de specialitate!

PS
Acum 5 ani, am primit de la ei un televizor (nu spun ce ....) DEFECT! M-am rugat de ei să mi-l schimbe! Nici n-au vrut să audă! Mă trimiteau la Service....! Noroc că cei de la Service, mi-au atras atenţia că Certificatul de Garanţie era FALS (tras la xerox, fără acel timbru cu hologramă). Aşa am putut anunţa Poliţia Economica şi Protecţia Consumatorului, care au intervenit imediat. Aparatul a fost schimbat urgent, sub coordonarea şi verificarea lui de către un Director, care a stat până la sfârşitul probelor de verificare!

Se pare că nu numai eu sunt ţepuit.... mai sunt şi alţii (vezi acest articol)






8 comentarii:

  1. Eu m-am documentat ceva mai mult cu privire la acel discount si recunosc, este destul de nesimtit. Adica e OK daca iti cumperi si laptop si masina de spalat dar probabilitatea este destul de mica!

    RăspundețiȘtergere
  2. In general, la o oferta trimbiţată şi prezentată cu litere de-o şchioapă, nu te uiti dupa acel text scris "aproape invizibil"! Citeşti oferta, dacă îţi convine, cumperi!
    Dar aceşti "negustori" ascund condiţiile de intrare în posesia premiului, doar ca sa-şi vândă produsul şi să-ţi dea "uşuială" la sfârşit!
    O lege românească adoptată acum ceva vreme, interzicea operatorilor de telefonie mobilă, să ascundă "printre rânduri" diferite paragrafe, care practic anulau unele beneficii ale contractului.
    Aşa ar trebui procedat şi cu negustorii lu' Peşte!
    Să scrie mare pe reclama: cumperi, OK, si-ţi vom returna TVAul, daca în perioada 1-15 Septembrie achiziţionezi unul din produsele de categoria .....!
    Aşa era corect să fie scrisă reclama!

    RăspundețiȘtergere
  3. Detaliile ofertei sunt aici: http://www.emag.ro/TVA_inapoi si poti ajunge acolo in cel putin doua moduri de pe pagina oricarui produs din promotie. Inainte sa te arunci la orice oferta care pare prea frumoasa, e bine sa casti ochii si sa citesti cu atentie detaliile. Nu cumpara lucruri care nu-ti trebuie doar pentru ca au un pret redus.

    Cat priveste oferta Emag, e clar ca nu e avantajoasa pentru client. Se mizeaza pe faptul ca oamenii vor uita de cupon, iar cei care nu uita cumpara un produs scump pe care nu l-ar fi cumparat in mod obisnuit (si nu de la Emag). Probabil cel mai rentabil e sa iei un televizor.

    La Emag ai mai multe sanse sa renunti la cumparaturi: cele 10 zile prevazute de lege sunt extinse la 30 de zile, asa ca ai o luna sa iti dai seama ca ai gresit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand se face o reclama, nu trebuie sa "ascunda" elemente, pe care noi sa le cautam pana ne ies ochii, ca sa vedem daca e mincinoasa sa nu!
    Mai bine scriau ceva de genul:
    "La achizitionarea oricarui laptop, returnam TVAul, numai daca in perioada .... achizitionati si un produs din gama ..." etc!
    ASA ERA CORECT FATA DE CONSUMATORI!
    Nefiind o astfel de abordare a problemei comerciale, consider ca-si bat joc de noi!

    PS
    Reclama "fantoma":
    La achizitionarea unei Dacii Logan, va oferim un set de 4 cauciucuri de iarna!
    Dupa cumparare:
    .... Daca in perioada urmatoare mai cumparati si o Dacie Daster!

    PUNCT!

    RăspundețiȘtergere
  5. regulamentul zicea destul de clar nush de ce te alarmezi in halul ala daca tu nu sti sa belesti ochii asta e oferta lor iti convine cumperi nu iti convine tineti bani acasa nu te obliga nimeni sa iei ceva....

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu ai fost atent, si ti-ai luat tzeapa, poti foarte usor sa returnezi produsul in termen de 30 de zile si sa-ti iei banii inapoi. Oricum e destul de urat ca cei de la emag apeleaza la astfel de promotii si sunt sigur ca daca ar fi 50-100 de persoane nemultumite si ar returna produsele inapoi, ar fi mai expliciti cu "promotiile".

    RăspundețiȘtergere
  7. Laptopul nu e teapa! E foarte bun, n-am de ce sa-l returnez. Numai daca ii gaseam vreun defect!
    Problema a fost pusa altfel! Ne-am promis ca ne returneaza TVAul. Asta e "teapa"!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am primit coletul incomplet,le-am scris despre incident si nu mi-au dat nici un raspuns,nu mai cumpar de la ei in veci.

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!