Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

23 august 2010

Curry rosu de pui cu orez


Pentru astazi va ofer o reteta foarte simpla, usor de preparat, care necesita doar sa aveti un borcanel de pasta de curry rosu (inca se mai gasesc in magazinele Mega Image).
Reteta e de origine Thailandeza, unde un astfel de preparat se poate consuma in orice local. Orezul care insoteste acest preparat este pregatit cu lapte de cocos, oferindu-i o aroma deosebita, in contradictie cu puiul picant care rezulta prin adaugarea acestui curry rosu.
Deci daca v-ati procurat un astfel de ingredient (pasta de curry rosu), atunci puteti incerca acest produs si mai aveti nevoie de:

Ingrediente pentru 2 persoane:
1 piept de pui, taiat cubulete
2-4 lingurite de pasta de curry rosu (in functie de cat de picanta doriti sa fie carnea de pui)
250 g de orez cu bob lung (eu am avut "Orez Thai")
1 cutie de 250 ml de lapte de cocos
1 ceapa rosie medie
3 linguri de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
sare si piper alb dupa gust
apa fierbinte

Preparare:
Ca de obicei, incepem prin a spala carnea in apa rece, o stergem cu prosoape de hartie si o taiem cubulete potrivite pentru o inghititura.


Ceapa o curatam si o tocam marunt. Scoatem din cutie laptele de cocos.
Pregatim un wok, il punem pe foc, incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata marunt. Sotam cateva  minute, doar atat cat trebuie sa-si schimbe putin culoarea (sa devina sticloasa). Punem apoi orezul si prajim 2-3 minute la foc iute.


Adaugam 1 cana de apa fierbinte (daca o introduceti rece, va stopa procesul de fierbere) si laptele de cocos si lasam sa dea in clocot (daca apa e fierbinte, va da in clocot foarte usor).
Dam focul mic, si lasam sa firba orezul in lapte si apa, atat timp cat recomanda producatorul orezului. Eu am fost nevoit sa-l tin pe foc 16 minute. Daca apa scade, mai adaugati apa firbinte pana cand orezul se fierbe si o incorporeaza.


Cand orezul e fiert bine, punem peste wok (tigaie) un capac si lasam orezul sa mai stea in aburii formati, pana cand vom gati carnea.
Intro alta tigaie (wok), punem restul de ulei, il incingem si adaugam 2 lingurite de pasta de curry rosu. 


Amestecam bine pana omogenizam amestecul, dupa care adaugam carnea de pasare.


Prajim carnea, amestecand continuu in  tigaie, omogenizand astfel si pasta de curry cu carnea. Asezonam cu sare si piper, dupa preferinte. 


Cand carnea e prajita, putem gusta o bucatica si in caz ca mai e nevoie de a completa un ingredient, e timpul s-o facem. Eu am mai pus 2 lingurite de pasta de curry rosu, pentru ca noua (adica eu si Cristi) ne place mai picant!
Cand consideram ca e pe gustul nostru carnea, putem verifica si orezul. Il asezonam dupa gust, il afanam cu o furculita, il punem intro forma, ce se va folosi la montajul farfuriei.


Montajul farfuriei e simplu! Punem orezul intrun colt al acesteia, iar alaturi asezam bucatile de carne cu sosul de curry rosu.
Putem orna cu cateva frunzulite de verdeata si eventual cu un ardei iute rosu, pentru a atrage atentia ca preparatul este iute!


Curry rosu de pui cu orez ... Done!

POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!