Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

Medalie de aur - Campionatul International de Gatit in aer liber - Arad 2012

10 martie 2011

Muschi de porc cu ananas


Preparatul e foarte gustos, aromat dar şi picant în acelaşi timp. Tocmai de aceea ananasul e tot ce trebuie pentru a racori cerul gurii, după ce guşti carnea iute din farfurie.


Ingrediente pentru 2 persoane:
500g de muşchi de porc tăiat cubuleţe
1 cutie mica de ananas (cuburi) de 220g - eu am folosit ananas în suc propriu, nu în sirop!
¼ ardei gras roşu tăiat julien
¼ ardei gras galben tăiat julien
½ zucchini tăiat julien

3-4 roşii uscate tăiate subţire
3 căţei de usturoi zdrobiţi şi tocaţi mărunt
1 linguriţă de pastă de ardei iute
8-9 ciuperci de lemn deshidratate
2 linguriţe de zahăr (brun)
50 g de unt
100 ml de vin alb sec
2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
2 fire de ceapă verde pentru ornare (partea verde)
4-5 frunze de busuioc proaspăt pentru ornare
1 linguriţă de susan negru pentru ornare

Preparare:
Până să începem să pregătim preparatul, vom pune la hidratare ciupercile "urechi de lemn". Deci, întrun bol turnăm apă fierbinte şi adăugăm ciupercile. Le lăsăm la hidratat circa 30 de minute. După care, le scoatem din bol, de scurgem de apă şi le mărunţim mediu. Să avem grijă să tăiem partea lemnoasă a ciupercilor.
Încingem un wok cu ulei de arahide, adăugăm usturoiul şi carnea de porc, şi prăjim până când, culoarea cărnii începe să se schimbe şi devine albuie spre arămiu.


Adăugăm  pasta de ardei iute. Amestecăm bine pentru a omogeniza pasta cu carnea. Deci partea iute a fost inclusă.


Adăugăm acum si partea acrisoară, care o dă aroma roşiilor uscate. Şi dinnou, omogenizăm tot conţinutul tigăii, pentru contopirea aromelor.


Turnăm vinul, dăm focul la minim şi lăsăm să fiarbe uşor, până scade sosul (circa 15-20 de minute).


Carnea e lăsată să fiarbă în tigaie şi atunci când sosul s-a îngroşat îndeajuns, o scoatem întrun bol termorezistent şi îl ţinem la cald până când celelalte componente sunt pregătite.


Până se găteşte carnea, pregătim garnitura de legume şi ciuperci urechi de lemn. Întro altă tigaie, turnăm 2 linguri de ulei şi călim uşor ardeii graşi şi zucchini.


Când legumele sunt aproape gata, adăugăm şi ciupercile "urechi de lemn" şi amestecăm încă 1 minut, atât cât şi ciupercile să se încingă.


Întro altă tigaie, începem să pregătim ananasul. Punem mai întâi untul la încins.


Turnăm conţinutul conservei de ananas, cu susul ei cu tot, şi lăsăm să călit.


Pentru o caramelizare deosebită a ananasului, adăugăm zahărul brun (eu reamintesc că, folosesc zahar pentru diabetici, deci în fotografie nu e zahăr brun).


Prăjim ananasul până când sucul scade şi începe să se caramelizeze. În acest stadiu, avem toate ingredientele pregătite pentru montaj în farfurie!


Ca o specificare, puneţi fiecare parte a preparatului separat. Carnea în centru şi pe marginea ei, legumele cu ciupercile şi în cealaltă parte, ananasul cu siropul caramelizat pe cealaltă parte.


Ornaţi cu câteva frunze de busuioc proaspăt, pentru aromă şi aspect! 



Muşchi de porc cu ananas ... Done!

POFTĂ BUNĂ!

Garantat de:

2 comentarii:

  1. arome si culori,exotism la maxim,ca de obicei!felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. @alison:
    Ca de obicei, ma coplesesti cu minunatele comentarii pe care le lasi la postarile mele!
    Multumesc, ca de obicei, Foarte Foarte Mult!
    :)

    RăspundețiȘtergere

Îmi pare rău, dar nu mai admit Anonimat la comentarii, pentru că sunt asaltat de reclame pentru site-uri pentru bărbați, nu despre conținutul blogului!
Vă mulțumesc pentru înțelegere!